Про нас у ЗМІ

2021

 

На шпальтах газет та журналів / На хвилях радіо і телебачення / В мережі Інтернет

Бібліотеки Солом’янки запрошують на буккроссинг [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10248.html (дата звернення: 15.02.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17170 (дата звернення: 02.06.2021). – Назва з екрану.

План заходів бібліотек на червень.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на інтерактивні майстер-класи [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10796.html (дата звернення: 09.07.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-виставку ретролистівок [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10576.html (дата звернення: 07.05.2021). – Назва з екрану.   

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10150.html (дата звернення: 19.01.2021). – Назва з екрану.

Анонс online-презентації поетичної збірки «Легкість буття» авторки поетичних та прозових творів Ганни Коназюк та вебінар зі здорового способу життя з лікарем-методистом Київського міського центру громадського здоров’я, кандидатом медичних наук Отто Стойкою.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10242.html (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс майстеркласу з фотографії від засновниці видавництва листівок «Фотофабрика» Ганни Семенової.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10229.html (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10269.html (дата звернення: 19.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічі з учасницею міжнародного проєкту «Лісова пісня» в ляльках», майстринею Наталією Тхоржевською.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10292.html (дата звернення: 24.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс літературно-музичної зустрічі «Хто визволиться сам, той буде вільний» до 150-річчя від дня народження Л.Українки за участі музиканта та виконавця Ігоря Якубовського та психологині Наталії Щербини в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10319.html (дата звернення: 03.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс профорієнтаційної онлайн-зустрічі з викладачами та курсантами Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ» імені Ігоря Сікорського»

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10389.html (дата звернення: 18.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс вебінару зі здорового способу життя з лікарем-методистом Отто Стойкою.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10444.html (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс публічної дискусії в zoom «Бібліотека і бібліотекар: відповідність вимогам громади» на прикладі бібліотеки для дітей імені І.Світличного.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10449.html (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічей з поетами Віталієм Іващенком та Світланою Дідух-Романенко.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10477.html (дата звернення: 09.04.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічей з письменницею Лесею Мовчун та із Мариною Шавровою, мешканкою міста Флоренція, модераторкою групи Українська молодь у Флоренції і Тоскані.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10538.html (дата звернення: 22.04.2021). – Назва з екрану.

Про музично-поетичний проєкт «Руханка-читанка», метою якого є залучення дітей старшого дошкільного віку та молодших школярів до активних читацьких та освітніх активностей.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10722.html (дата звернення: 14.06.2021). – Назва з екрану.

Анонс вебінару зі здорового способу життя від Отто Стойки та Ірини Цісар.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10727.html (дата звернення: 17.06.2021). – Назва з екрану.

Анонс зустрічі з автором книжки «72. Записки комбата», командиром 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, колишнім командиром 1 батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковником Олександром (позивний Слов’ян) Вдовиченком та депутатом Київської міської ради Катериною Кириченко.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16682 (дата звернення: 02.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-презентації книги Наталки Позняк-Хоменко «Волонтери: сила небайдужих» (ЦРБ імені Ф.Достоєвського) та онлайн-зустрічі із фахівцем з корпоративної соціальної відповідальності 1+1 media – Марією Ничеглод, організованою бібліотекою №15.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16937 (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

План заходів бібліотек на квітень 2021 року.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17059 (дата звернення: 29.04.2021). – Назва з екрану.

План заходів бібліотек на травень 2021 року.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16855; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10364.html (дата звернення: 11.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічі до Шевченкових днів із Михайлом Орлюком – народним декламатором, актором Героїчного театру «Пам’ять», членом оргкомітету Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», членом Громадської наглядової Ради при Київській ОДА.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на онлайн-зустрічі до Дня Соборності [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10158.html (дата звернення: 22.01.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янки запрошують на перегляд листівок з колекції Вікторії та Володимира Сліпченків [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10347.html (дата звернення: 07.03.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янського району підготували насичену культурну програму на квітень 2021 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10445.html (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янського району підготували насичену культурну програму на липень 2021 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10772.html (дата звернення: 30.06.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янського району підготували насичену культурну програму на лютий 2021 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10197.html (дата звернення: 02.02.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янського району підготували насичену культурну програму на травень 2021 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10563.html (дата звернення: 29.04.2021). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янського району підготували насичену культурну програму на червень 2021 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10678.html (дата звернення: 03.06.2021). – Назва з екрану.

Виставка листівок до Великодня у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17073 (дата звернення: 07,05.2021). – Назва з екрану.

Вишиванковий флешмоб «Мода на вишиванку» від Центральної районної бібліотеки імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10634.html (дата звернення: 21.05.2021). – Назва з екрану.

Віталій Кличко вручив державні нагороди та відзнаки міського голови (+фото) [Електронний ресурс] / Київська міська рада // Офіційний портал Києва : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_vruchiv_derzhavni_nagorodi_ta_vidznaki_miskogo_golovi_437661/ (дата звернення: 24.06.2021). – Назва з екрану.

Мер Києва Віталій Кличко вручив державні нагороди та відзнаки міського голови найкращим киянам за значні здобутки у професійній і громадській діяльності. Серед них – Іванна Щербина, яка отримала державну нагороду «Заслужений працівник культури України».

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16723; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10238.html (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17248 (дата звернення: 24.06.2021). – Назва з екрану.

Публічні бібліотеки Солом’янки в рамках проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці запрошують на фестиваль «Книжковий Арсенал».

До Дня вшанування жертв політичних репресій бібліотеки ЦБС Солом’янського району запрошують долучитись до тематичних заходів [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10619.html (дата звернення: 21.05.2021). – Назва з екрану.

До Міжнародного жіночого дня бібліотеки Солом’янського району запрошують переглянути майстер клас [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16827;  Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10338.html (дата звернення: 06.03.2021). – Назва з екрану.

До свята 8 Березня бібліотеки Солом’янського району підготували віртуальну виставку [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16834; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10345.html (дата звернення: 07.03.2021). – Назва з екрану.

Заходи культури у Солом’янському районі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16785 (дата звернення: 26.02.2021). – Назва з екрану.

Заходи культури у Солом’янському районі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17263 (дата звернення: 30.06.2021). – Назва з екрану.

Зустрічі онлайн проводять столичні бібліотеки [Електронний ресурс] // Вечірній Київ : інтернет-видання. Електронні текстові дані. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/53292/?fbclid=IwAR0y4VnIkRrawtkv4yfd6IN-DkZ3ozeMLSlgjRK9dfg0zyV15q-Lthn-_S4, вільний. – Назва з екрану. – Дата перегляду : 02.06.2021.

Катаєва, М.  Столичні бібліотеки проводять цікаві зустрічі онлайн [Електронний ресурс] / Марія Катаєва // Вечірній Київ : інтернет-видання. Електронні текстові дані. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/52404/, вільний. – Назва з екрану. – Дата перегляду : 05.05.2021.

Міжнародний день дарування книги (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16735#gallery (дата звернення: 15.02.2021). – Назва з екрану.

Народознавчі листівки до Масниці від бібліотек Солом’янського району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16848; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10358.html (дата звернення: 11.03.2021). – Назва з екрану.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16626 (дата звернення: 19.01.2021). – Назва з екрану.

Анонс online-презентації поетичної збірки «Легкість буття» авторки поетичних та прозових творів Ганни Коназюк та вебінар зі здорового способу життя з лікарем-методистом Київського міського центру громадського здоров’я, кандидатом медичних наук Отто Стойкою.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16727 (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс майстеркласу з фотографії від засновниці видавництва листівок «Фотофабрика» Ганни Семенової.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16729;  Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10243.html (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Про благодійну акцію «Від серця до серця» з виготовлення вітальної листівки для дітей, які лікуються в Київському міському онкологічному диспансері, до Дня Святого Валентина та Всесвітнього дня онкохворої дитини, організовану бібліотекою імені М.Реріха.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16715 (дата звернення: 12.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-презентації книги Наталки Позняк-Хоменко «Волонтери: сила небайдужих» (ЦРБ імені Ф.Достоєвського) та онлайн-зустрічі із фахівцем з корпоративної соціальної відповідальності 1+1 media – Марією Ничеглод, організованою бібліотекою №15.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16757 (дата звернення: 19.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічі з учасницею міжнародного проєкту «Лісова пісня» в ляльках», майстринею Наталією Тхоржевською.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16782 (дата звернення: 24.02.2021). – Назва з екрану.

Анонс літературно-музичної зустрічі «Хто визволиться сам, той буде вільний» до 150-річчя від дня народження Л.Українки за участі музиканта та виконавця Ігоря Якубовського та психологині Наталії Щербини в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16808 (дата звернення: 02.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс профорієнтаційної онлайн-зустріч із викладачами та курсантами Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ» імені Ігоря Сікорського».

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16880 (дата звернення: 19.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс вебінару зі здорового способу життя з лікарем-методистом Отто Стойкою.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16936 (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс публічної дискусії в zoom «Бібліотека і бібліотекар: відповідність вимогам громади» на прикладі бібліотеки для дітей імені І.Світличного.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16941 (дата звернення: 31.03.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн зустрічей з поетами Віталієм Іващенком та Світланою Дідух-Романенко.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16974 (дата звернення: 09.04.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічей з письменницею Лесею Мовчун та із Мариною Шавровою, мешканкою міста Флоренція, модераторкою групи Українська молодь у Флоренції і Тоскані.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17035 (дата звернення: 22.04.2021). – Назва з екрану.

Про музично-поетичний проєкт «Руханка-читанка», метою якого є залучення дітей старшого дошкільного віку та молодших школярів до активних читацьких та освітніх активностей.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17178; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10686.html (дата звернення: 02.06.2021). – Назва з екрану.

Про онлайн-зустріч із старшою інспекторкою з особливих доручень відділу зв‘язків з громадськістю Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції, капітаном поліції Надією Ситник та вебінар зі здорового способу життя.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17215 (дата звернення: 14.06.2021). – Назва з екрану.

Анонс вебінару зі здорового способу життя з Отто Стойкою та Іриною Цісар.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17223 (дата звернення: 17.06.2021). – Назва з екрану.

Анонс зустрічі з автором книжки «72. Записки комбата», командиром 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, колишнім командиром 1 батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковником Олександром (позивний Слов’ян) Вдовиченком та депутатом Київської міської ради Катериною Кириченко.

Онлайн-зустрічі у бібліотеках Солом’янки (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16636#gallery (дата звернення: 22.01.2021). – Назва з екрану.

Анонс онлайн-зустрічей до Дня Соборності.

План заходів [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/16578 (дата звернення: 18.01.2021). – Назва з екрану.

Про заходи бібліотек щодо впровадження механізму децентралізації у Солом’янському районі міста Києва у 2021 році.

План заходів щодо впровадження механізму децентралізації у Солом’янському районі міста Києва у 2021 році [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10103.html (дата звернення: 18.01.2021). – Назва з екрану.

Презентація інтерактивної книги у бібліотеці Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17260; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10769.html (дата звернення: 30.06.2021). – Назва з екрану.

Про презентацію інтерактивної книги «Магічний Кобзар» та зустріч-знайомство з командою проекту і її керівником – Надією Грачовою у бібліотеці імені М. Бажана.

Публічні бібліотеки Солом’янки запрошують на фестиваль «Книжковий Арсенал» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10754.html (дата звернення: 24.06.2021). – Назва з екрану.

Ретролистівки до Міжнародного жіночого дня від бібліотек Солом’янського району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/16835 (дата звернення: 07.03.2021). – Назва з екрану.    

Солом’янська РДА долучилась до святкування Дня батька у парку «Відрадний» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10717.html (дата звернення: 14.06.2021). – Назва з екрану.

Про організацію культурно-розважальної програми бібліотеками Солом’янки.

Сьогодні, 16 травня, Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17116 (дата звернення: 21.05.2021). – Назва з екрану.

У Солом’янському районі в березні очікуються різноманітні культурно-пізнавальні заходи [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Електронний текст. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/10299.html (дата звернення: 26.02.2021). – Назва з екрану.

У Солом’янському районі пройшов святковий захід до Дня батька (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17209#gallery (дата звернення: 14.06.2021). – Назва з екрану.

Флешмоб до Дня вишиванки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/17129 (дата звернення: 21.05.2021). – Назва з екрана.

2020 рік

На шпальтах газет та журналів
Білик, О. Мобільні застосунки – складова ефективності та дієвості сучасних бібліотек / Олена Білик // Бібліотечна планета. – 2020. – № 3. – С. 16-19.
Про мобільний застосунок для пошуку та резервування книжок «Бібліотеки Солом’янки». 
 
Капустянська, Н. Тетяна Яровицина: «Я наповнюю свій світ книжками…» / Наталка Капустянська // Культура і життя. – 2020. – № 1. – С. 10-11.
Про презентацію збірки «Я буду тінню твоєю, Світе!» в публічних бібліотеках Солом’янки. 
 
Тичина, В. Є тільки один спосіб стати культурною людиною – читання! / Владислав Тичина // Голос України. – 2020. – 28 жовтня. – С. 9.
Про цивільно-військову взаємодію офіцерів Управління Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України з фондом «Бібліотечна країна» та ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
 
Щербина, І. Спокійної ночі / Іванна Щербина // Культура і життя. – 2020. – №2. – С. 4.
Інтерв’ю директора ЦБС Іванни Щербини з письменником, учасником бойових дій в зоні АТО Максимом Петренком. 
 
Щербина, І. Часто поштовхом для руху вперед стає здатність перетворити виклики на можливості / Іванна Щербина // Українська культура. – 2020. – № 4-6. – С. 49-51.
На хвилях радіо і телебачення
 
«Суспільне» телебачення – 30.09.2020
 
Гуріненко, І. Реформа бібліотек / Інна Гуріненко // ТРК Україна. – Сьогодні : повний випуск : You Tube. – Електронні відеодані (1 файл: 49:32 хв.). – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=YAfyQaHodY0. – Дата публікації : 13.02.2020. – Дата перегляду : 14.02.2020. – Назва з екрану.
Про діяльність ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
 
Гуріненко, І. Що читають українці / Інна Гуріненко // ТРК Україна. – Сьогодні : повний випуск : You Tube. – Електронні відеодані (1 файл: 49:28 хв.). – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=xWsNFAZfWLo&t=2408s . – Дата публікації : 21.01.2020. – Дата перегляду : 29.01.2020. – Назва з екрану.
Розмова з читачами, працівниками та письменником Андрієм Кокотюхою в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
 
#ДобрийДень з Тетяною Дем’яненко. Гостя – письменниця Тетяна Яровицина // Емігрантське радіо : Facebook. – Електронні відеодані (1 файл: 46:24 хв.). – Режим доступу : https://www.facebook.com/search/top/?q=%D0%95%D0%BC%D1%96%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%
D0%B8%D0%BD%D0%B0&epa=SEARCH_BOX (дата звернення: 30.01.2020). – Назва з екрану.
Інтерв’ю з лауреатом і дипломантом низки всеукраїнських фестивалів поезії та авторської пісні, співорганізатором літературно-просвітницьких всеукраїнських та міжнародних проєктів, перекладачем та бібліотекарем ЦРБ імені Ф.Достоєвського Тетяною Яровициною.

В мережі Інтренет
Бібліотекарі підтримали флешмоб до дня народження Ліни Костенко [Електронний ресурс] / Буквоїд // Буквоїд : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://bukvoid.com.ua/events/video/2020/03/21/145711.html (дата звернення: 23.03.2020). – Назва з екрану.
До ювілею 2020 року з дня народження Ліни Костенко Центральна районна бібліотека Солом’янки долучилася до поетичного флешмобу Відеочитань. 
В библиотеки Соломенки привезли новые книги [Електронний ресурс] // STATUS QUO : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://kiev.sq.com.ua/rus/news/novosti/14.08.2020/v_biblioteki_solomenki_privezli_novye_knigi/?fbclid=IwAR1zPTmoebQuudW9RfzgM9qCuKHSmqD7fyTKZPpjcjXo32N5NFjWDH99lK0 (дата звернення: 10.09.2020). – Назва з екрану.
В Києві декомунізували кілька бібліотек [Електронний ресурс] // Українська правда : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://www.pravda.com.ua/news/2020/02/7/7239735/ (дата звернення: 07.02.2020). – Назва з екрану.
Про перейменування бібліотеки імені П.Вершигори, бібліотеки імені В.Кудряшова та бібліотеки імені О.Пироговського. 
Відомі українські музиканти та актори долучилися до відеочитань улюблених віршів Ліни Костенко [Електронний ресурс] // ТСН : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://tsn.ua/books/vidomi-ukrayinski-muzikanti-ta-aktori-doluchilisya-do-videochitan-ulyublenih-virshiv-lini-kostenko-1511016.html?fbclid=IwAR3suxC2sOir1DG-89RZD4V5LNcgptLFKm-UDpICX5ZAMa_bmo-vVorcOic (дата звернення: 24.03.2020). – Назва з екрану.
До ювілею 2020 року з дня народження Ліни Костенко Центральна районна бібліотека Солом’янки долучилася до поетичного флешмобу Відеочитань.
Знайомство з рідкісними обрядами Буковини [Електронний ресурс] // Учбово-методичний центр культури Буковини : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : http://bukcentre.cv.ua/index.php/tradytsiina-kultura/inshe/4668-znaiomstvo-z-ridkisnymy-obriadamy-bukovyny.html (дата звернення: 11.06.2020). – Назва з екрану.
Про віртуальну зустріч із завідувачкою науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури УМЦКБ, кураторкою етнографічного проєкту «Спадщина» Іванною Олещук. 
Карпець, Я. Пам’яті батька: «Так дуже раптово не стало мого президента» / Ярослав Карпець // Український інтерес. – Електронний текст. – Режим доступу : https://uain.press/blogs/pam-yati-batka-tak-duzhe-raptovo-ne-stalo-mogo-prezydenta-1162687 (дата звернення: 10.02.2020). – Назва з екрану.
Про презентацію книжки Тетяни Яровициної «Я буду тінню твоєю, Світе!..» в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
КГГА переименовала пять библиотек [Електронний ресурс] // Journalist : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://journalist.today/kgga-pereimenovala-pjat-bibliotek/ (дата звернення: 07.02.2020). – Назва з екрана.
Про перейменування бібліотеки імені П.Вершигори, бібліотеки імені В.Кудряшова та бібліотеки імені О.Пироговського.
Київрада перейменувала низку столичних бібліотек [Електронний ресурс] // Офіційний портал Києва. – Електронний текст. – Режим доступу : https://kyivcity.gov.ua/news/kivrada_pereymenuvala_nizku_stolichnikh_bibliotek/ (дата звернення: 10.02.2020). – Назва з екрану.
Про перейменування бібліотеки імені П.Вершигори, бібліотеки імені В.Кудряшова та бібліотеки імені О.Пироговського. 
Київські бібліотеки запрошують на цікаві зустрічі // Вечірній Київ : сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/kyivs-ki-biblioteky-zaproshuyut-na-tsikavi-zustrichi?fbclid=IwAR2AjhAi12cuosHgdMuAl0E5NA9ap9-u-FZ6HgRG_w48XacA93HrvaWx2jQ (дата звернення: 26.06.2020). – Назва з екрану.
На Соломенке организовали курс цифровой грамотности для пенсионеров [Електронний ресурс] / Большой Киев. – Електронний текст. – Режим доступу : https://bigkiev.com.ua/na-solomenke-organizovali-kurs-tsifrovoj-gramotnosti-dlya-pensionerov/ (дата звернення: 10.02.2020). – Назва з екрану.
Про курси з цифрової грамотності в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
Петренко, М. Якою має бути пам’ять про загиблих воїнів [Електронний ресурс] / Максим Петренко // Цензор.НЕТ: сайт. – Електронний текст. – Режим доступу : https://censor.net/ru/blogs/3217992/yakoyu_ma_buti_pamyat_pro_zagiblih_vonv?fbclid=IwAR1zPTmoebQuudW9RfzgM9qCuKHSmqD7fyTKZPpjcjXo32N5NFjWDH99lK0 (дата звернення: 10.09.2020). – Назва з екрану.
М. Петренко, ветеран батальйону імені Кульчицького, – гість і партнер бібліотек Солом’янки – про актуальність і важливість теми увічнення пам’яті про загиблих воїнів.
Тематичні зустрічі онлайн проводять столичні бібліотеки: розклад [Електронний ресурс] // Вечірній Київ. – Електронний текст. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/tematychni-zustrichi-onlayn-provodyat-stolychni-biblioteky-rozklad (дата звернення: 10.06.2020). – Назва з екрану.
У Києві перейменували п’ять бібліотек [Електронний ресурс] // День. – Електронний текст. – Режим доступу : https://m.day.kyiv.ua/uk/news/090220-u-kyyevi-pereymenuvaly-pyat-bibliotek (дата звернення: 10.02.2020). – Назва з екрану.
Про перейменування бібліотеки імені П.Вершигори, бібліотеки імені В.Кудряшова та бібліотеки імені О.Пироговського. 

2019 рік

Друковані матеріали

Капустянська, Н. Василь Тибель: «Я виписав своє неповторне Полісся, посипане бурштином» / Наталка Капустянська // Україна молода. – 2019. – № 014 (6 лютого). – С. 10.

Розмова з Василем Тибелем про його роман «Бурштин» після зустрічі з читачами в бібліотеці №13.

Капустянська, Н. Закон «бумеранга» Тетяни Череп-Пероганич / Наталка Купустянська // Культура і життя. – 2019. – № 5-8 (лютий). – С. 24.

Про зустріч із письменницею Тетяною Череп-Пероганич в бібліотеці «Солом’янська».

Капустянська, Н. «Любов’ю слова» Галини Рибачук-Прач / Наталка Капустянська // Культура і життя. – 2019. – №1-4 (січень). – С. 6.

Про зустріч з письменницею Галиною Рибачук-Прач в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Капустянська, Н. Олександр Козинець: «Музика лікує, надихає й навіть омолоджує…» / Наталка Капустянська // Культура і життя. – 2019. – № 44-52. – С. 7.

Про презентацію творчості поета Олександра Козинця та виступ хору «Moravski» в бібліотеці «Солом’янська».

Капустянська, Н. Ранкове мереживо Юлії Манойленко / Наталка Капустянська // Культура і життя. – 2019. – № 44-52. – С. 26.

Про Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Козак, М. Вишиває Любов чарівною рукою / Микола Козак // Народознавство. – 2019. – № 86 (квітень-травень). – С. 12.

В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відкрито виставку вишиваного портрета заслуженого майстра народної творчості з Вінниці Любові Шаламай. 

Корсун, Л. Експресії з IV Міжнародного проєкту-конкурсу «Шевченко єднає народи-2019» / Лідія Корсун // Час і Події [Нью-Йорк]. – 2019. – 25 вересня (№ 39) : фото; доступно також з Інтернету. – Режим доступу : https://www.chasipodii.net/article/23516/?fbclid=IwAR2XKSUKDk5ugUTFpujfFxXiamibfWd9bFrAJdbvTSYj9Rm6cyt9JQrMDJs (дата звернення: 04.10.2019). – Назва з екрану.

Про роботу бібліотеки імені М.Бажана у Міжнародному проекті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи».

Корсун, Л. Тарас Шевченко єднає народи, а Галина Яблонська – закоханих у Шевченка та Україну людей / Лідія Корсун // Час і Події [Нью-Йорк]. – 2019. – 21 березня (№ 12) : фото; доступно також з Інтернету. – Режим доступу : https://www.chasipodii.net/pv/22469/ (дата звернення: 24.04.2019). – Назва з екрана.

Незалежний громадсько-політичний всеамериканський україномовний тижневик «Час і події» про Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» та участь в ньому бібліотеки імені М.Бажана (зав. бібліотеки Лариса Кондратюк – куратор номінації «Мій Шевченко. Художньо-прикладне втілення»)

Третяк, А. З ім’ям Миколи Реріха : «ЖИВА» бібліотека живої етики, спадщини предків та надбаннями нащадків / Аліна Третяк // Новий День. – 2019. – 5 жовтня. – С. 3.

Про бібліотеку імені Миколи Реріха

Куліш, Н.  Тріумф вишивальниці Любові Шаламай / Наталя Куліш // Культура і життя. – 2019. – № 25-26 (27 червня). – С. 8.

З ініціативи і за підтримки Вінницького земляцтва у центральній районній бібліотеці Солом’янки відбулася виставка картин заслуженої майстрині народної творчості України Любові Шаламай.

Електронні матеріали

Андрій Кокотюха в бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6882.html (дата звернення: 12.02.2019). – Назва з екрану.

Про творчі зустрічі з письменником А.Кокотюхою в бібліотеці «Солом’янська» та бібліотеці імені М.Реріха. 

Бібліотека імені О. Довженка запрошує на святкування 45-річного ювілею [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7671.html (дата звернення: 27.09.2019). – Назва з екрану.

Бібліотеки району запрошують на творчі зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6867.html (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

Анонс заходів в ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені М.Реріха в лютому. 

Бібліотеки району запрошують на творчі зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13315 (дата звернення: http://www.solor.gov.ua/info/0/13315). – Назва з екрану.

Анонс творчих зустрічей в бібліотеці імені О.Пироговського, ЦРБ імені Ф.Достоєвського, бібліотеці імені М.Бажана, БСЧ імені М.Лермонтова, бібліотеці імені П.Вершигори та бібліотеці «Солом’янська».

Бібліотеки району запрошують на творчі зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7713.html (дата звернення: 04.10.2019). – Назва з екрану.

Анонс творчих зустрічей в бібліотеках імені М.Реріха та імені В.Кудряшова.  

Бібліотеки району запрошують на фестиваль українського кіно [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7608.html (дата звернення: 15.09.2019). – Назва з екрану.

Бібліотеки району запрошують на читацький марафон [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :  https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7583.html (дата звернення: 07.09.2019). – Назва з екрана.

Бібліотеки району знайомлять читачів з новинками книжкової індустрії зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6898.html (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

В районі відбулись три літературні зустрічі-презентації: бібліотека №13 спільно з видавництвом «Фабула» організували першу в Києві презентацію книги Василя Тибеля «Бурштин» та зустріч з автором; з нагоди виходу своєї нової книжки «Ізраїль: шлях до себе» поетеса і прозаїк Надія Василенко-Коров’янська зустрілася з читачами у ЦРБ імені Ф.Достоєвського. В ЦРБ завітали чотири авторки мегапопулярної книжкової серії «Теплі історії» видавництва «Брайт букс» – письменниці Ірина Мацко, Слава Світова, Любов Базь і Наталія Степанчук.
В бібліотеці № 13 на Відрадному відбувся родинний майстер-клас [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6811.html (дата звернення: 16.01.2019). – Назва з екрану.

Відомий український журналіст у бібліотеці імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6822.html (дата звернення: 18.01.2019). – Назва з екрану.

У ЦРБ імені Ф.Достоєвського відомий український журналіст, блогер, головний режисер «Магнолія-ТВ», автор і керівник проекту «Служба розшуку дітей», режисер короткометражного та документального кіно,  письменник Руслан Горовий презентував свою нову книгу – збірку  новел «Усі ми родом не з Києва».

Вікімарафон – 2019 (фоторепортаж події) (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13286#gallery (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.    

Бібліотекарі Солом’янки взяли участь у Вікімарафоні з нагоди 15-річчя Української Вікіпедії.

День котів (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13321 (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

Свято до Всесвітнього дня котів, влаштоване БСЧ імені М.Лермонтова у партнерстві з Київською польською молодіжною асоціацією «Молоді і креативні».

День пам’яті Героїв Крут (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13284#gallery (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

У День пам’яті Героїв Крут в ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась зустріч з укладачем книги «АД 242» про захисників донецького аеропорту, режисером фільму «Січ», журналістом «Радіо Свобода» – Іриною Штогрін.

День Святого Валентина (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13339#gallery (дата звернення: 22.02.2019). – Назва з екрану.

З нагоди Дня Святого Валентина в бібліотеці імені О. Пироговського відбулось літературно-романтичне побачення з письменницею, авторкою книжкової серії «Теплі історії», головною редакторкою журналу «Однокласник» Наталією Степанчук. 

День Святого Валентина в бібліотеках району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6912.html (дата звернення: 20.02.2019). – Назва з екрану.

Про святкування Дня Святого Валентина в бібліотеках району (ЦРБ імені Ф.Достоєвського, бібліотеці імені М.Бажана, бібліотеці №11, бібліотеці №13, бібліотеці імені О.Донченка, БСЧ імені О.Гончара та бібліотеці імені П.Вершигори). 
День соборності України у бібліотеках району (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу :  http://www.solor.gov.ua/info/0/13266#gallery (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрану.

Про заходи до Дня Соборності в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя, бібліотеці №13, бібліотеці імені М.Реріха та бібліотеці імені О.Донченка.  

З Кобзарем у серці! [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13626 (дата звернення: 23.05.2019). – Назва з екрану.

Про круглий стіл «Шевченко. Сучасний» за участі письменників та культурних діячів в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.   
Запрошуємо в бібліотеки району на заходи з підвищення правової культури [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6852.html (дата звернення: 30.01.2019). – Назва з екрану.

Зоріна, О. Будинки-привиди та мертві душі: які порушення можуть вплинути на результат виборів [Електронний ресурс] / Олена Зоріна // Подробиці тижня з Олексієм Ліхманом. [Телеканал Інтер] : випуск за 29 березня 2019 року. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=B4Gx076pX7Y&list=PL3Bh8iJueUK2IyJK3wz_BsI69vqsMS5-P (дата звернення: 03.04.2019). – Назва з екрану.

Зйомки сюжету програми «Подробиці тижня з Олексієм Ліхманом» телеканалу Інтер в бібліотеці імені І.Світличного.
Зустріч з винахідником – екстремалом (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13272#gallery (дата звернення: 30.01.2019). – Назва з екрану.

Про зустрічі з режисером, екстремалом, винахідником та автором проекту «Адаптер» Глібом Скоробогатовим в ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені М.Реріха.

Зустріч з дитячою письменницею (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13335#gallery (дата звернення: 25.02.2019). – Назва з екрану.

Про зустріч з письменницею Любов Загоровською та представниками Видавництва Старого Лева в бібліотеці №15 для дітей.
Зустріч з дитячою письменницею в бібліотеці «Солом’янська» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6847.html (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрану.

У бібліотеці «Солом’янська» пройшла зустріч дитячої письменниці Лесі Мовчун з юними читачами.

Зустріч у бібліотеці імені Ф. Достоєвського з режисером та журналістом Іриною Штогрін [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6866.html (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

Зустріч з письменником Андрієм Кокотюхою (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13302#gallery (дата звернення: 12.02.2019). – Назва з екрану.

Про зустріч з письменником Андрієм Кокотюхою в бібліотеці імені М.Реріха та бібліотеці «Солом’янська».

Китайський бібліорік на Солом’янці [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6883.html (дата звернення: 12.02.2019). – Назва з екрану.

Публічні бібліотеки Солом’янки розпочали цикл заходів під назвою «КИТАЙСЬКИЙ БІБЛІОРІК НА СОЛОМ’ЯНЦІ» для ознайомлення читачів з культурою Китаю: про заходи в бібліотеці імені О.Донченка, бібліотеці №15 та ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Куліш, Н. Найкращий сусід – бібліотека / Наталя Куліш // Хрещатик : офіційний сайт видання. – Режим доступу : http://kreschatic.kiev.ua/news/1557322231.html (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрана.

В ЦРБ імені Ф.Достоєвського вперше святкували День сусіда. 

Куліш, Н. Тріумф вишивальниці Любові Шаламай у бібліотеці / Наталя Куліш // Жінка – УКРАЇНКА : сайт. – Режим доступу : https://ukrainka.org.ua/node/8834 (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

За ініціативи і підтримки Вінницького земляцтва у Центральній районній бібліотеці Солом’янки відбулася виставка картин заслуженої майстрині народної творчості України Любові Шаламай.

Куліш, Н. У бібліотеці вчать, як бути коханою / Наталя Куліш // Жінка – УКРАЇНКА : сайт. – Режим доступу : https://ukrainka.org.ua/node/8812 (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч з психологом Олександром Куберським, під час якої презентувалася його книжка «Жінка прагне бути коханою». 

Куліш, Н. У бібліотеці вчать, як бути коханою / Наталя Куліш // Хрещатик : офіційний сайт видання. – Режим доступу : http://kreschatic.kiev.ua/news/1557122997.html (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч з психологом Олександром Куберським, під час якої презентувалася його книжка «Жінка прагне бути коханою». 

Куліш, Н. У київській бібліотеці жінок навчать як бути коханою / Наталя Куліш // Вечірній Київ : офіційний сайт видання. – Режим доступу : https://vechirniy.kyiv.ua/news/u-kyivs-kiy-bibliotetsi-zhinok-navchat-yak-buty-kokhanoyu (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрана.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч з психологом Олександром Куберським, під час якої презентувалася його книжка «Жінка прагне бути коханою». 

Куліш, Н. Україна і буржуазний стиль / Наталія Куліш // Буквоїд : сайт. – Режим доступу : http://bukvoid.com.ua/events/pesentation/2019/04/16/183137.html (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

18 квітня 2019 о 16.00 бібліотека імені Ф. Достоєвського та видавництво «Радуга» запрошують на презентацію книжки «Оксамитова тека, або Україна і буржуазний стиль» одеської письменниці з козацьким прізвищем.

Куліш, Н. Як Одеса була у Києві, або єднання буржуазних світів / Наталія Куліш // Буквоїд : сайт. – Режим доступу : http://bukvoid.com.ua/events/pesentation/2019/05/01/183346.html (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася презентація роману «Оксамитова тека, або Україна і буржуазний стиль» та знайомство з його авторкою, одеською письменницею Арсенією Великою.
Куліш, Н. Як Одеса була у Києві, або єднання буржуазних світів / Наталя Куліш // Жінка – УКРАЇНКА : сайт. – Режим доступу : https://ukrainka.org.ua/node/8810 (дата звернення: 05.06.2019). – Назва з екрану.

В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулася презентація роману «Оксамитова тека, або Україна і буржуазний стиль» та знайомство з його авторкою, одеською письменницею Арсенією Великою.

Куява, Ж. 7 причин прийти ще: про зустріч у бібліотеці ім. Новікова-Прибоя  [Електронний ресурс] / Жанна Куява // Тому що – руда : блог. – Режим доступу : https://zhannakuiava.wordpress.com/2019/11/01/ (дата звернення: 04.11.2019). – Назва з екрану.

В бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя відбулась третя зустріч з письменницею Жанною Куявою.
Літературно-музичний вечір в бібліотеці імені М. Реріха [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6845.html (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрану.

У бібліотеці імені М. Реріха відбулася презентація книги «Ціль Безкінечність» та зустріч з її автором  Раґнаром Мьоллєрсоном (творчий псевдонім Андрія Мірошниченка).

Літературно-романтичне побачення [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :  https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6918.html (дата звернення: 22.02.2019). – Назва з екрану.

З нагоди Дня Святого Валентина в бібліотеці імені О. Пироговського відбулось літературно-романтичне побачення з письменницею, авторкою книжкової серії «Теплі історії», головною редакторкою журналу «Однокласник» Наталією Степанчук. 

Львівський міжнародний бібліотечний форум [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7686.html (дата звернення: 27.10.2019). – Назва з екрану.

Бібліотекарі ЦБС Солом’янського району взяли участь у Львівському бібліотечному форумі.
Мазепа, О. У Києві триває черговий курс підготовки фахівців цивільно-військового співробітництва [Електронний ресурс] / Олексій Мазепа // Цивільно-військове співробітництво Збройних Сил України : офіційний веб-сайт. – Режим доступу : https://cimic.com.ua/news/2019/02/22/22971 (дата звернення: 04.03.2019). – Назва з екрану.

За сприяння бібліотеки імені О.Пироговського відбулася зустріч офіцерів цивільно-військового співробітництва та київських школярів.

Письменник кличе на урок [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14012 (дата звернення: 10.09.2019). – Назва з екрану.

Про щорічний бібліотечно-письменницький марафон в бібліотеках ЦБС Солом’янського району.
Популяризація читання (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13319#gallery (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

В районі відбулись три літературні зустрічі-презентації: бібліотека №13 спільно з видавництвом «Фабула» організували першу в Києві презентацію книги Василя Тибеля «Бурштин» та зустріч з автором; з нагоди виходу своєї нової книжки «Ізраїль: шлях до себе» поетеса і прозаїк Надія Василенко-Коров’янська зустрілася з читачами у ЦРБ імені Ф.Достоєвського. В ЦРБ завітали чотири авторки мегапопулярної книжкової серії «Теплі історії» видавництва «Брайт букс» – письменниці Ірина Мацко, Слава Світова, Любов Базь і Наталія Степанчук.

Правопросвітницький проект «Я маю право!» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13270 (дата звернення: 30.01.2019). – Назва з екрану.

Про проведення правопросвітницьких заходів для широкого кола населення в бібліотеках Солом’янки.

Правопросвітницький проект «Я маю право!» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу :  http://www.solor.gov.ua/info/0/13289#gallery (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

З метою формування правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищення рівня правової освіченості громадян, у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві було проведено першу частину правових консультацій в бібліотеках Солом’янки: бібліотеці імені М.Бажана, бібліотеці імені М.Реріха, бібліотеці «Солом’янська», бібліотеці імені О.Довженка.

Правопросвітницький проект «Я маю право!» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13318#gallery (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

Про проведення правопросвітницьких заходів для широкого кола населення в бібліотеках Солом’янки: бібліотеці №13, БСЧ імені М.Лермонтова та БСЧ імені О.Гончара. 

Правопросвітницькі заходи в бібліотеках району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6871.html (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

З метою формування правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищення рівня правової освіченості громадян, у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві було проведено першу частину правових консультацій в бібліотеках Солом’янки: бібліотеці імені М.Бажана, бібліотеці імені М.Реріха, бібліотеці «Солом’янська», бібліотеці імені О.Довженка.

Правопросвітницькі заходи в бібліотеках району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6897.html (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

Про проведення правопросвітницьких заходів для широкого кола населення в бібліотеках Солом’янки: бібліотеці №13, БСЧ імені М.Лермонтова та БСЧ імені О.Гончара. 
Презентація книги Лесі Мовчун (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13265#gallery (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрану.

У бібліотеці «Солом’янська» пройшла зустріч дитячої письменниці Лесі Мовчун з юними читачами.

Презентація книги «Позивний «Бандерас» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13259 (дата звернення: 25.01.2019). – Назва з екрану.

У ЦРБ імені Ф. Достоєвського  напередодні Дня Соборності України та в рамках реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання молоді відбулась довгоочікувана презентація книги «Позивний «Бандерас» та зустріч з її автором Сергієм Дзюбою.

Презентація книги Руслана Горового (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13240#gallery (дата звернення: 19.01.2019). – Назва з екрану.

У ЦРБ імені Ф.Достоєвського відомий український журналіст, блогер, головний режисер «Магнолія-ТВ», автор і керівник проекту «Служба розшуку дітей», режисер короткометражного та документального кіно,  письменник Руслан Горовий презентував свою нову книгу – збірку  новел «Усі ми родом не з Києва».

Презентація книги «Ціль Безкінечність» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13263#gallery (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрану.

У бібліотеці імені М. Реріха відбулася презентація книги «Ціль Безкінечність» та зустріч з її автором  Раґнаром Мьоллєрсоном (творчий псевдонім Андрія Мірошниченка).

Презентація нової дитячої книжки у бібліотеці № 15 [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6917.html (дата звернення: 23.02.2019). – Назва з екрану.

Про зустріч з письменницею Любов Загоровською та представниками Видавництва Старого Лева в бібліотеці №15 для дітей.
15 років українській Вікіпедії [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6868.html (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

Бібліотекарі Солом’янки взяли участь у Вікімарафоні з нагоди 15-річчя Української Вікіпедії.

Районна бібліотека ім. Кудряшова стане ще комфортнішою для відвідувачів [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7672.html (дата звернення: 26.09.2019). – Назва з екрану.

Районна бібліотека ім. Кудряшова стане ще комфортнішою для відвідувачів (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14102#gallery (дата звернення: 26.09.2019). – Назва з екрану.

У бібліотеці імені В.Кудряшова, що на вул. Солом’янська, 33, покращать температурний режим задля комфортного перебування відвідувачів під час зимового періоду.
Різдвяний майстер-клас (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13228#gallery (дата звернення: 16.01.2019). – Назва з екрану.

В різдвяний період на Відрадному, у бібліотеці № 13, відбувся родинний майстер-клас із виготовлення імбирного пряника.

Рік Китаю в Україні (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13301#gallery (дата звернення: 12.02.2019). – Назва з екрану.

Публічні бібліотеки Солом’янки розпочали цикл заходів під назвою «КИТАЙСЬКИЙ БІБЛІОРІК НА СОЛОМ’ЯНЦІ» для ознайомлення читачів з культурою Китаю: про заходи в бібліотеці імені О.Донченка, бібліотеці №15 та ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Святкові заходи до Дня соборності України [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6846.html (дата звернення: 28.01.2019). – Назва з екрана.

Про заходи до Дня Соборності в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя, бібліотеці №13, бібліотеці імені М.Реріха та бібліотеці імені О.Донченка.  

Свято для прихильників пухнастих друзів у бібліотеці імені М. Лермонтова [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6900.html (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

Свято до Всесвітнього дня котів, влаштоване БСЧ імені М.Лермонтова у партнерстві з Київською польською молодіжною асоціацією «Молоді і креативні».

Свято Закоханих (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13330#gallery (дата звернення: 21.02.2019). – Назва з екрана.

Про святкування Дня Святого Валентина в бібліотеках району (ЦРБ імені Ф.Достоєвського, бібліотеці імені М.Бажана, бібліотеці №11, бібліотеці №13, бібліотеці імені О.Донченка, БСЧ імені О.Гончара та бібліотеці імені П.Вершигори). 
Сумні сторінки історії в бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6899.html (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

В рамках бібліотечного проекту «Історична грамотність» у бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась зустріч учнівської молоді з директором Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолієм Подольським.
Творча зустріч з письменником Сергієм Дзюбою [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6841.html (дата звернення: 25.01.2019). – Назва з екрану.

У ЦРБ імені Ф. Достоєвського  напередодні Дня Соборності України та в рамках реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання молоді відбулась довгоочікувана презентація книги «Позивний «Бандерас» та зустріч з її автором Сергієм Дзюбою.

Творчі зустрічі [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14147 (дата звернення: 07.10.2019). – Назва з екрану.

Про творчі зустрічі в бібліотеках імені М.Реріха та імені В.Кудряшова.
Творчі зустрічі в бібліотеках Солом’янки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13285 (дата звернення: 05.02.2019). – Назва з екрану.

Анонс заходів в ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені М.Реріха в лютому. 

Тиждень українського кіно [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14035 (дата звернення: 15.09.2019). – назва з екрану.

Про Тиждень українського кіно в бібліотеках Солом’янського району. 
У бібліотеках району – люди, які популяризують науку [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/6854.html (дата звернення: 30.01.219). – Назва з екрану.

Про зустрічі з режисером, екстремалом, винахідником та автором проекту «Адаптер» Глібом Скоробогатовим в ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені М.Реріха.

У бібліотеці імені Достоєвського у Всесвітній день книги та авторського права відбулась зустріч поціновувачів книжок [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7117.html (дата звернення: 26.04.2019). – Назва з екрану.

23 квітня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня книги та авторського права в ЦРБ імені Ф.Достоєвського пройшла літературна зустріч. До заходу, на якому обговорювали сучасні українські книги, долучились письменники, працівники бібліотечних закладів Солом’янки та фахівці у галузі права.
У бібліотеці Солом’янки з нагоди Дня книги та авторського права відбулась літературна зустріч (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13543?fbclid=IwAR0ZP2h1ABwyuABwgZo_L8yNIXGay3H-zG_LhS0iTFQpZ6Q8PPf2Vvrha2A#gallery (дата звернення: 26.01.2019). – Назва з екрана.

23 квітня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня книги та авторського права в ЦРБ імені Ф.Достоєвського пройшла літературна зустріч. До заходу, на якому обговорювали сучасні українські книги, долучились письменники, працівники бібліотечних закладів Солом’янки та фахівці у галузі права.

У районній бібліотеці ім. Кудряшова відремонтували проблемний дах (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14228#gallery (дата звернення: 24.10.2019). – Назва з екрану.

У Солом’янській РДА відкрили міні-бібліотеку для обміну книжок [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7702.html (дата звернення: 01.10.2019). – Назва з екрану.

У Солом’янській РДА відкрили міні-бібліотеку для обміну книжок (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14136#gallery (дата звернення: 07.10.2019). – Назва з екрану.

У Всеукраїнський день бібліотек в Солом’янській райдержадміністрації з’явились книжкові шафи для обміну літературою за принципом буккросинг. З нагоди свята в.о. голови РДА також привітав бібліотекарів та вручив колективу ЦБС Солом’янського району в особі директора І.Щербини лист вдячності.  

Форум видавців BOOKFORUM (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14119#gallery (дата звернення: 27.09.2019). – Назва з екрану.

Директор ЦБС Солом’янського району  Іванна Щербина та завідувачка БСЧ імені О. Гончара Світлана Кривошеєва взяли участь у X Львівському міжнародному бібліотечному форумі. 
ЦРБ імені Ф. Достоєвського запрошує на круглий стіл «Шевченко. Сучасний» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : https://solom.kyivcity.gov.ua/news/7201.html (дата звернення: 23.05.2019). – Назва з екрану.

Щоб страшні історичні події не повторювались, про них треба добре знати (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13320#gallery (дата звернення: 14.02.2019). – Назва з екрану.

В рамках бібліотечного проекту «Історична грамотність» у бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась зустріч учнівської молоді з директором Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолієм Подольським.

Ювілей бібліотеки [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/14103 (дата звернення: 26.09.2019). – Назва з екрану.

Про святкування 45-річного ювілею бібліотеки імені О.Довженка.
Як Солом’янка відгуляла День Києва (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/13632#gallery (дата звернення: 30.05.2019). – Назва з екрану.

Бібліотеки Солом’янки взяли участь організації та проведенні свята Дня Києва в парку Відрадний. 

 

2018 рік

Друковані матеріали

Земко, Г. Іванка Щербина / Ганна Земко // Слово Жінки. – 2018. – № 1-2. – С. 48-49.

Про Іванну Щербину, директора ЦБС, про її бачення бібліотеки та про ініціативу «Недільний обід у шпиталі».
Капустянська, Н. «Горда тим, що співаю душею, від душі і для людей!» / Наталка Капустянська // Українська Родина. – 2018. – № 3-4. – С. 12-13.

Про Людмилу Ященко-Салюту та її участь в заходах бібліотеки «Солом’янська».

Капустянська, Н. Живопис голкою : хмельничанка Ніна Гончарук вишиває у форматі 3D, який запатентувала / Наталка Капустянська // Україна молода. – 2018. – № 11 (30 січня). – С. 10. – Відомості доступні також з Інтернету: http://umoloda.kiev.ua/number/3267/188/120044/

У бібліотеці імені М.Бажана експонується персональна виставка заслуженого майстра народної творчості України, володарки “Золотої голки” Ніни Гончарук.

Капустянська, Н. Людмила Ященко-Салюта: «Хустку вишила матуся» співаю, як псалм / Наталка Капустянська // Україна молода. – 2018. – 4 липня. – С.12.

Інтерв’ю із самобутньою співачкою і композиторкою з Київщини Людмилою Ященко-Салютою, учасницею заходів в бібліотеці «Солом’янська».
Капустянська, Н. Ольга Самар: «У малярстві, як і в музиці, є своє форте, легато, стаккато» / Наталка Капустянська // Культура і життя. – 2018. – № 17 (27 квітня). – С. 13.

Інтерв’ю з художницею Ольгою Самар, виставка картин якої експонується в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Капустянська, Н. Хустку мені вишила матуся… / Наталка Капустянська // Справи сімейні. – 2018. – № 3. – С. 32.

Про виставку рушників і хусток в бібліотеці «Солом’янська».
Киевская афиша // Факты и комментарии. – 2018. – № 2 (11-17 января). – С. 1.

Про заходи в бібліотеці імені М.Реріха. 

Щербина, І. Культурний фронт за лінією фронту / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2018. – № 2 (березень). – С. 5.

Іванна Щербина, директор ЦБС Солом’янського району, про заходи в бібліотеці «Солом’янська» та ЦРБ імені Ф.Достоєвського до Дня добровольця. 

Щербина, І. Письменник кличе на урок / Іванна Щербина // Культура і життя. – 2018. – № 39 (28 вересня). – С. 9.

Іванна Щербина, директор ЦБС, про заходи в бібліотеках до початку нового навчального року.

Щербина, І. «Україна починається з тебе» / Іванна Щербина // Культура і життя. – 2018. – № 16  (20 квітня). – С. 12.

Іванна Щербина, директор ЦБС, про Тиждень дитячого читання, який пройшов в бібліотеках ЦБС Солом’янського району.

Електронні матеріали

Вихованці школи мистецтв з Донеччини у ЦРБ імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/6433.html (дата звернення: 29.08.2018). – Назва з екрана.

Вірменська світлиця «Навасард» запрошує (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12545 (дата звернення: 27.02.2018). – Назва з екрана.

У бібліотеці ім. М. Реріха з ініціативи Ради Київських вірменок відкрили оновлену кімнату-музей вірменської культури «Навасард».

19 квітня о 17:00 у бібліотеці № 13 на просп. Відрадному, 14/45 відбудеться тренінг «Відповідальні батьки» про правила безпеки під час ДТП [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/6243.html (дата звернення: 21.04.2018). – Назва з екрана.

Воркшоп Проекти громадського бюджету [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки //YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=FW3RSgh8Svc (дата звернення: 12.06.2018). – Назва з екрана.

Воркшоп Проекти громадського бюджету в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
«Вперше…» Музично-поетичний вечір в бібліотеці ім. Достоєвського [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=pDAynXuyYG8 (дата звернення: 12.06.2018). – Назва з екрана.

Гіо Арабулі. Соціальні медіа (Тренінг з медіаграмотності) [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=FOK2lAg2l74 (дата звернення: 11.06.2018). – Назва з екрана.

Тренінг з медіаграмотності в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 

Громадське обговорення щодо перейменування 2-х бібліотек району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/12836 (дата звернення: 13.08.2018). – Назва з екрана.

Про громадське обговорення щодо перейменування бібліотеки імені П.Вершигори для дітей та бібліотеки імені В.Кудряшова для дітей.  

Гусак, О. Шляхом до віщого Тараса, що об’єднує світи [Електронний ресурс] / Олексій Гусак // Українська мовна телекомпанія «Столиця» : сайт. – Режим доступу : http://stolica-ua.com/2018/08/shlyahom-do-vishhogo-tarasa-shho-ob-yednuye-sviti/ (дата звернення: 02.09.2018). – Назва з екрана.

Дитячий бібліомарафон [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6503.html (дата звернення: 05.10.2018). – Назва з екрана.

Навчально-книжковий старт та насичені літературні активності підготували для школярів бібліотеки району

Про ІІІ Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи», активну участь в організації і проведенні якого взяла Л.Кондратюк, завідувач бібліотеки імені М.Бажана. 
До 10 жовтня триває обговорення перейменування бібліотеки імені П. Вершигори на бібліотеку імені Є. Гуцала та бібліотеки імені В. Кудряшова на бібліотеку імені В. Нестайка[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6408.html (дата звернення: 13.08.2018). – Назва з екрана.

«Доки люди писатимуть писанки, доти у світі пануватиме любов» (фоторепортаж події)[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу :http://www.solor.gov.ua/index.php?w=info&cat=0&page=2 (дата звернення: 15.04.2018). – Назва з екрана.

Засідання директорів в Солом’янській ЦБС [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=oPcfU8aBVFI(дата звернення: 11.06.2018). – Назва з екрана.

«Зима, що нас змінила» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12546 (дата звернення: 27.02.2018). – Назва з екрана.

У бібліотеці імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч із режисером творчого об’єднання «Вавилон’13» Юлією Гонтарук, з якою присутні разом переглянули стрічку «Небесна сотня».

Зустріч з Вахтангом Кіпіані в бібліотеці ім. Достоєвського [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=99GKncSNDfM (дата звернення: 11.06.2018). – Назва з екрана.
Зустріч з Володимиром Шовкошитним в бібліотеці ім. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=W3lUiNw7KOg (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.

Зустріч з Надією Василенко-Коров’янською в бібліотеці ім. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=AvlctS0DMbI (дата звернення: 10.06.2018). – Назва з екрана.
Зустріч з першокласниками, бібліотека імені Пироговського | Видавничий центр 12[Електронний ресурс] // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=SuL5k_bpxwc&feature=share (дата звернення: 08.06.2018). – Назва з екрана.

17 травня в бібліотеці імені О.Пироговського відбулася зустріч директорки Видавничого центру 12 Олени Осмоловської з першачками однієї з міських шкіл. Говорили про книжки, про те як вони народжуються, що таке праця письменника та видавця, а також трохи помріяли.

Зустріч з письменницею Галиною Вдовиченко в бібліотеці імені Достоєвського [Електронний ресурс] // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=GJAioS9Varo (дата звернення: 11.01.2018). – Назва з екрана.

Коржан, О. ПРИЧИННА об’єднала МАНТРИ МАГДАЛЕНИ та ХОРЕЮ КОЗАЦЬКУ [Електронний ресурс] / Олесь Коржан // LIVEJOURNAL : ALEKSEY_GUSAK: блог. –  Режим доступу : https://aleksey-gusak.livejournal.com/4746.html (дата звернення: 11.01.2018). – Назва з екрана.  

Культура. Live : інформаційно-розважальне ранкове шоу. Ефір від 15.02.2018 [Електронний ресурс] // Українське радіо Культура : офіційний сайт. – Режим доступу :http://schedule.nrcu.gov.ua/grid/channel/period/item-listen-popup.html?periodItemID=1887595 (дата звернення: 23.02.2018). – Назва з екрана.

Анонс свята Масляної в ЦРБ імені Ф.Достоєвського бібліотекарем з організації масових заходів Олександрою Панченко.  

Літературно-мистецький захід на Тетянин день у бібліотеці імені Федора Достоєвського[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6062.html (дата звернення: 07.02.2018). – Назва з екрана.

Мазепа, О. Київщина зустріла дітей з прифронтової Красногорівки [Електронний ресурс] / Олексій Мазепа // Цивільно-військове співробітництво Збройних Сил України : офіційний веб-сайт. – Режим доступу : https://cimic.com.ua/news/2018/08/20/20395 (дата звернення: 28.08.2018). – Назва з екрана.

В рамках співпраці Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Групи компаній Текстиль-Контакт, Міжнародної поліцейської автомобільної корпорації IPMC та бібліотечної системи Солом’янського району  було організовано програму «Дітям незалежної України», куди входили творчі зустрічі, відвідини туристичних місць Києва та Київщини, екскурсії в цікаві заклади. Крім мандрівок по місту, для дітей було організовано поїздки до Національного парку «Межигір’я», Козацького селища «Мамаєва Слобода», Державного музею авіації. Також юні гості відвідали радіо Рокс FM та дві бібліотеки Солом’янського району.

Майданчик правоосвіти в ЦРБ імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/6430.html (дата звернення: 29.08.2018). – Назва з екрана.

Медики і війна [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=p61ylbFqdyU&feature=share (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.
Презентація книг та зустріч з авторами Сергієм Міщенко і Всеволодам Стеблюком в бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

Осінь. Чоловічі настрої [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=FxGq3CEwVg4 (дата звернення: 12.06.2018). – Назва з екрана.

Літературна-музична композиція в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
Практичне заняття з працівником поліції [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки //YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=Eag8p8DjK4k(дата звернення: 12.06.2018). – Назва з екрана.

Практичне заняття з представником поліції в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Практичний тренінг з протидії булінгу «Маю право бути собою» [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=BusI3dKUNgY (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.

Практичний тренінг з протидії булінгу в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 

Презентація книг «Дорога на Асмару» Сергія Сингаївського та «Тема для медитації» Леоніда Кононовича [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=3lJgApNK-Jg (дата звернення: 07.06.2018). – Назва з екрана.

Презентація книг та зустріч з авторами Сергієм Сингаївським і Леонідом Кононовичем в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

«Сама» Світлана Кас’яненко [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=FlAlIvBLBHY (дата звернення 08.06.2018). – Назва з екрана.

Зустріч в бібліотеці «Солом’янська». 
Свято до Дня захисту дітей в парку «Відрадний» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12758 (дата звернення: 05.06.2018). – Назва з екрана.

Творча зустріч з Сергієм Лойко [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=c5Mm9XgM9g8 (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.
Творча зустріч з російсько-американським журналістом, письменником Сергієм Лойком в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Творча зустріч з Сергієм Лойко в бібліотеці ім. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу :https://www.youtube.com/watch?v=Q27c5xr4rVE (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.

Творча зустріч з російсько-американським журналістом, письменником Сергієм Лойком в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 

«Текстиль-Контакт» организовал отдых детей из «серой» зоны Донбасса [Електронний ресурс] // Группа компаний Текстиль-Контакт: сайт. – Режим доступу : https://tk-group.ua/novosti/tekstil-kontakt-organizuvav-vidpochinok-ditej-z-siro%D1%97-zoni-donbasu/ (дата звернення: 30.08.2018). – Назва з екрана.

В рамках співпраці Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Групи компаній Текстиль-Контакт, Міжнародної поліцейської автомобільної корпорації IPMC та бібліотечної системи Солом’янського району  було організовано програму «Дітям незалежної України», куди входили творчі зустрічі, відвідини туристичних місць Києва та Київщини, екскурсії в цікаві заклади. 

Тетянин літературний десант (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12490#gallery (дата звернення: 07.02.2018). – Назва з екрана.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського на Тетянин день відбувся літературно-мистецький захід, гостями якого був творчий музично-літературний десант у складі дев’яти Тетян.

Тетяна Євсєєва. Голодомор [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки // YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=AqFa6oCzIBE (дата звернення 01.06.2018). – Назва з екрана.

Тетяна Євсєєва та видавництво «Кальварія» в ЦРБ імені Ф.Достоєвського. 
Тренінг для батьків про безпеку дітей [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12669 (дата звернення: 21.04.2018). – Назва з екрана.

Про тренінг «Відповідальні батьки» у бібліотеці № 13.

У бібліотеках Солом’янського району відзначили Міжнародний день дитячого читання[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6235.html (дата звернення: 15.04.2018). – Назва з екрана.

У бібліотеках Солом’янського району провели майстер-класи з писанкарства та виготовлення декоративних великодніх поробок [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/6236.html (дата звернення: 15.04.2018). – Назва з екрана.
У бібліотеці імені Ф. Достоєвського презентували фільм з циклу «Зима, що нас змінила»[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6118.html (дата звернення: 27.02.2018). – Назва з екрана.
У бібліотеці ім. М. Реріха відкрили оновлену кімнату-музей вірменської культури «Навасард» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/6125.html (дата звернення: 27.02.2018). – Назва з екрана.

Фестиваль дитячого читання «Україна починається з тебе» (фоторепортаж події)[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу :http://www.solor.gov.ua/info/0/12660#gallery (дата звернення: 15.04.2018). – Назва з екрана.

Чернова, С. Про концерти для пацієнтів НДСЛ Охматдит та постійні читання книжок дітям [Електронний ресурс] : общедоступная група / Світлана Чернова // Facebook : соціальна мережа. –Режим доступу :  https://www.facebook.com/ndslohmatdyt/videos/1988909668086427/. – Назва з екрану. – Дата перегляду : 13.06.2018.

Як навчальний рік розпочнеш, так його і проведеш (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12927#gallery (дата звернення: 05.10.2018). – Назва з екрана.

Навчально-книжковий старт та насичені літературні активності підготували для школярів бібліотеки району.

Як поводити себе з працівниками поліції [Електронний ресурс] / Бібліотеки Солом’янки //YouTube : відеохостинг. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=cQiHH2KTVaU  (дата звернення: 13.06.2018). – Назва з екрана.

Зустріч працівників поліції з учнями в бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

Якщо людина освічена, вона захищена [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12857 (дата звернення: 29.08.2018). – Назва з екрана.

Про «Правничий хаб для людей старшого віку» – майданчик правоосвіти в ЦРБ імені Ф.Достоєвського, де проходять безкоштовні правничі тренінги для підвищення правової спроможності киян, які досягли поважного віку.

2017 рік

Друковані матеріали

Заліська, Я. Слова живі: в них є душа і плоть / Яніна Заліська // Гетьман. – 2016. – № 5-6. – С. 32-33.

Про Марію Морозенко, українську поетесу, члена НСПУ та одну з ініціаторів волонтерського руху «Недільний обід у шпиталі», який реалізовується в бібліотеках Солом’янки.

Кондратюк, Л. Частинка Іспанії у київській бібліотеці / Лариса Кондратюк // Культура і життя. – 2017. – № 41 (13 жовтня). – С. 8.

Лариса Кондратюк, завідувач бібліотеки з питань мистецтв імені М. Бажана, про виставку іспанської художниці Терези Асінас, яка експонується в бібліотеці.

Курапцева, М. «Донбас читає українською»: ідея знайшла підтримку серед киян / Марина Курапцева // Голос України. – 2017. – № 158 (30 серпня). – С. 9.

У день Незалежності України в Солом’янському районі Києва відбулася акція зі збору української літератури для мешканців тимчасово непідконтрольних українському уряду територій Луганської та Донецької областей та прифронтових населених пунктів. Ініціатори акції – газета «Голос України» та бібліотеки ЦБС Солом’янського району.

Щербина, Іванна «Бібліотека – місце «живого спілкування» : [інтерв’ю з директором ЦБС Солом’янського району м. Києва І. Щербиною] / записала Тетяна Череп-Пероганич // Культура і життя. – 2017. – 13 січня. – С. 8-9.   

Яровицина, Т. Вона безсила проти танка : [поезія, присвячена Іванні Щербині, директору ЦБС Солом’янського району] / Тетяна Яровицина // Тендітна сила. – Київ: Смолоскип, 2017. – С. 72.

Яровицина, Т. Спинися, байдужосте! : [поезія, присвячена бібліотекарам Ксенії Палій, Іванні Щербині, Ларисі Кондратюк, Оксані Овчаровій] / Тетяна Яровицина // Тендітна сила. – Київ: Смолоскип, 2017. – С. 73-74.

Електронні матеріали

A PILOT PROJECT OF MASTERPEACE CLUB OF KIEV – THE CENTRE FOR SOCIAL & CULTURAL INNOVATIONS (CSCI, KIEV) // The Centre for Social & Cultural Innovatios. MasterPeace Club of Kiev : блог. – Режим доступу : http://innovativesystem.blogspot.com/p/a-pilot-project-of-masterpeace-club-of.html (дата звернення: 11.05.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені М.Реріха відбулась презентація науково-публіцистичного журналу «Ліга Культури».

Бібліо-розваги до Дня захисту дітей [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5438.html (дата звернення: 16.06.2017). – Назва з екрана.

Бібліотека ім. М. Реріха відзначає 25-річчя з часу присвоєння імені всесвітньо відомого філософа, художника і письменника Миколи Реріха [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5559.html (дата звернення: 27.07.2017). – Назва з екрана.

«Бібліотека – місце живого спілкування» [Електронний ресурс] / Тетяна Череп-Пероганич // Культура: Національне газетно-журнальне видавництво : сайт. – Режим доступу : http://cultua.media/bbloteka-msce-zhivogo-splkuvannja (дата звернення: 26.01.2017). – Назва з екрана.

Про директора ЦБС Соломянського району м. Києва Іванну Щербину, її думки щодо розвитку бібліотечної справи загалом та бібліотек району зокрема.

Бібліотеки Солом’янки взяли участь у квесті, присвяченому Дню Києва [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5439.html (дата звернення: 16.06.207). – Назва з екрана.

З нагоди святкування Дня Києва бібліотеки Солом’янки провели краєзнавчий квест, який об’єднав читачів п’яти бібліотек району: ЦРБ імені Ф. Достоєвського, бібліотек імені І.Багряного, імені М.Бажана, імені О.Пироговського та імені О.Донченка.

Бібліотеки Солом`янки приєдналися до Вікіфлешмобу [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11446 (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

Брати Капранови презентували новий роман у ЦРБ ім. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5009.html (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

Виступ переможниці конкурсу «Голос країни. Діти» Еліни Іващенко відбувся в бібліотеці «Солом’янська» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5018.html (дата звернення: 08.02.2017). – Назва з екрана.

Відбулася зустріч з керівником Українського центру вивчення історії Голокосту — Анатолієм Подольським [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5019.html (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

З метою поглиблення знань молоді з історії Голокосту – долі єврейського народу на теренах України під час Другої світової війни, популяризації вивчення цієї теми серед студентів, до Центральної районної бібліотеки імені Ф. Достоєвського завітав кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту політичних та етнонаціональних досліджень імені І. Кураса НАН України, керівник Українського центру вивчення історії Голокосту – Анатолій Подольський.

Відбулася зустріч українського письменника Сергія Пантюка у бібліотеці імені Ф. Достоєвського з молоддю [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5120.html (дата звернення: 07.03.2017). – Назва з екрана.

Відкриваємо для себе Європу [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12164 (дата звернення: 29.09.2017). – Назва з екрана.

Європейський тиждень місцевої демократії в бібліотеках Солом’янського району.

Відома українська поетеса Наталка Поклад зустрілася з читачами у бібліотеці імені О. Пироговського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5010.html (дата звернення: 10.02.2017). – Назва з екрана.

Голова Солом’янської РДА Максим Шкуро привітав киян з Днем міста (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11811#gallery (дата звернення: 29.05.2017). – Назва з екрана.

Під час святкування Дня Києва за допомогою бібліотек Солом’янки парк «Відрадний» перетворився на творче міні-містечко. Усі бажаючі спробували свої сили на майстер-класах з квілінгу, виготовлення мотанок, листівок, декупажу, малювання на мольбертах, аква-гриму тощо.

Граємо у шахи [Електронний ресурс] / Святослав Колесников // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=4g28W2Xac3Q (дата звернення: 25.04.2017). – Назва з екрана.

Інтелектуальні ігри в бібліотеці №15 для дітей Солом’янського району.

«Драйв читання в «Солом’янці» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11546 (дата звернення: 07.03.2017). – Назва з екрана.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч читачів з всесвітньо відомим українським письменником, журналістом та сценаристом Андрієм Кокотюхою.

Європейський тиждень місцевої демократії в бібліотеках Солом’янського району [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5737.html (дата звернення: 29.09.2017). – Назва з екрана. Зустріч з авторкою популярних романів у бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5503.html (дата звернення: 20.07.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулась зустріч з письменницею Мілою Іванцовою. 

Зустріч з відомою письменницею Мариною Павленко [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5332.html(дата звернення: 18.05.2016). – Назва з екрана.

У чотирьох бібліотеках Солом’янського району: ЦРБ імені Ф.Достоєвського, бібліотеці імені І.Світличного, бібліотеці «Солом’янська» та бібліотеці імені М.Бажана відбулися творчі зустрічі з відомою письменницею, художницею, науковцем та педагогом Мариною Павленко.

Зустріч з письменником Андрієм Кокотюхою [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5119.html (дата звернення: 07.03.2017). – Назва з екрана.

В ЦРБ імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч читачів з всесвітньо відомим українським письменником, журналістом та сценаристом Андрієм Кокотюхою.

Зустріч з популярною письменницею Мілою Іванцовою (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11933#gallery (дата звернення: 20.07.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулася творча зустріч з авторкою популярних романів Мілою Іванцовою.  Зустріч поета Олекси Бика із студентською молоддю [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5130.html (дата звернення: 10.03.2017). – Назва з екрана.

Поет Олекса Бик в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Інноваційні формати діяльності бібліотек [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11547 (дата звернення: 10.03.2017). – Назва з екрана.

Про шанси публічних бібліотек стати сьогодні «третім місцем», про їх великий потенціал та майже двадцятирічний (з 1998 року) досвід проектної і програмної діяльності бібліотек Солом’янки, як інструменту структуризації діяльності та про ефективну взаємодію солом’янських бібліотекарів і читачів-дітей йшла мова під час чергового семінару-практикуму для шкільних бібліотекарів у ЦРБ імені Ф. Достоєвського, який відбувся 17 лютого 2017 року.

Історія Голокосту для читачів бібліотеки імені Ф. Достоєвського (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11453#gallery (дата звернення: 08.02.2017). – Назва з екрана.

Київських активістів навчали енергоефективності [Електронний ресурс] / Громадянська мережа ОПОРА // Житло.in.ua : інформаційний портал. – Режим доступу : http://zhytlo.in.ua/ua/novini/energozberezhennya1/kivskih_aktivstv_navchali_energoefektivnost.html (дата звернення: 06.03.2017). – Назва з екрана.

Друга школа активних громадян в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Малюємо драйвово [Електронний ресурс] / Святослав Колесников // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=a1-C4Y39OQE (дата звернення: 08.04.2017). – Назва з екрана.

Про майстер-клас з олійного живопису в бібліотеці №15 як засіб виявлення творчих здібностей та об’єднуючий фактор для родини.

Малюємо мастихіном пейзажі [Електронний ресурс] / Святослав Колесников // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=C0B80Buxgfk (дата звернення: 25.04.2017). – Назва з екрана.

Про майстер класи з малювання мастихіном, олійний живопис, в бібліотеці №15.

Малюємо тварин яскраво [Електронний ресурс] / Святослав Колесников // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=y9HvSxwN8O8 (дата звернення: 17.03.2017). – Назва з екрана.

Про майстер-клас з олійного живопису для дітей та дорослих в бібліотеці №15.

Мандрівка до країни Читландії (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11867#gallery (дата звернення: 16.06.2017). – Назва з екрана.

Бібліо-розваги до Міжнародного дня захисту дітей.

Мельник, О. В Києві пройшов Vll Міжнародний конкурс «Premier» [Електронний ресурс] / Олександр Мельник // Преса міжнародної поліцейської автомобільної корпорації України : офіційний сайт. – Режим доступу : https://police-press.info/ipmcu/35-mizhnarodnij-konkurs-premier.html (дата звернення: 16.03.2017). – Назва з екрана.

Про співпрацю бібліотек Солом’янського району з Міжнародною поліцейською автокорпорацією IPMCU та СІМІК – управлінням цивільно військового співробітництва Збройних Сил України.

Навчаємо дітей захищати свої права (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11865#gallery (дата звернення: 16.06.2017). – Назва з екрана.

Про проект «Молодь & поліція» в бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

Народна артистка України Лариса Кадочникова в бібліотеці імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5738.html (дата звернення: 28.09.2017). – Назва з екрана.

Презентация научно-публицистического журнала «Лига Культуры» (Украина-Израиль) [Електронний ресурс] / Региональное представительство Международной Гильдии Писателей (г. Киев) // Региональное представительство Международной Гильдии Писателей (г. Киев) : блог. – Режим доступу : https://zinchenkogilgiya.wordpress.com/2017/02/16/презентация-научно-публицистическог/(дата звернення: 11.05.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені М.Реріха відбулась презентація науково-публіцистичного журналу «Ліга Культури».

Презентації книги Тетяни Белімової (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11434#gallery (дата звернення: 02.02.2017). – Назва з екрана.

Про творчу зустріч з письменницею Тетяною Белімовою в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя.

Презентація книжки «Так мовчав Заратустра» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11544 (дата звернення: 07.03.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч молоді з українським письменником, журналістом, громадським діячем і видавцем Сергієм Пантюком.

Презентація роману Братів Капранових «Забудь-річка» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11435#gallery (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

Відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі Дмитро та Віталій Капранови презентували свій новий роман “Забудь-річка” в центральній районній бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

Про бібліотеку ім. М. Реріха на телеканалі «Культура» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11988 (дата звернення: 27.07.2017). – Назва з екрана.

Проект «Геном українця» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11545 (дата звернення: 10.03.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеку імені Ф. Достоєвського на зустріч із студентською молоддю завітав Олекса Бик – поет, музикант, бард і журналіст.

Проект «Молодь & поліція» в бібліотеці ім. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5435.html (дата звернення: 16.06.2017). – Назва з екрана.

Проект популяризації підліткового читання «Шкільна література наживо» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11762 (дата звернення: 18.05.2017). – Назва з екрана.

Районні заходи до 26-ї річниці Незалежності України [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12070 (дата звернення: 28.08.2017). – Назва з екрана.

Рік Японії в Україні (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11715#gallery (дата звернення: 27.04.2017). – Назва з екрана.

У бібліотеці імені Ф. Достоєвського відбулася супер-презентація книги видатного японського поета, казкаря, вчителя і громадського діяча – Кендзі Міядзави «Ресторан, де виконуються бажання. Казки».

Святковий концерт у бібліотеці «Солом’янська» (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11436#gallery (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

Семінар для шкільних бібліотекарів у ЦРБ імені Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5129.html (дата звернення: 10.03.2017). – Назва з екрана.

Солом’янка квест-подорож (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11868#gallery (дата звернення: 16.06.2017). – Назва з екрана.

З нагоди святкування Дня Києва бібліотеки Солом’янки провели краєзнавчий квест, який об’єднав читачів п’яти бібліотек району: ЦРБ імені Ф. Достоєвського, бібліотек імені І.Багряного, імені М.Бажана, імені О.Пироговського та імені О.Донченка.

Творча зустріч з відомою українською поетесою (фоторепортаж події) [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/11445#gallery (дата звернення: 07.02.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені О. Пироговського відбулася творча зустріч із відомою українською поетесою, членом Національної спілки письменників України, лауреатом літературних премій імені Євгена Маланюка, Михайла Коцюбинського, Наталі Забіли, Марусі Бек (США), “Благовіст”, “Кришталевий птах” Наталкою Поклад.

Творча зустріч з письменницею Тетяною Белімовою відбулася у бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/4999.html (дата звернення: 02.02.2017). – Назва з екрана.
Творча зустріч та перегляд фільму «Тіні забутих предків» [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/12165 (дата звернення: 28.09.2017). – Назва з екрана.
Народна артистка України Лариса Кадочникова в ЦРБ імені Ф. Достоєвського.

Трегубова, Я. Бібліотеки і війна. Як у київських читальнях готують обіди для поранених [Електронний ресурс] / Ярослава Трегубова // Радіо Свобода : сайт. – Режим доступу :https://www.radiosvoboda.org/a/28765128.html (дата звернення: 03.10.2017). – Назва з екрана.

У Києві серед студентів-правників визначили авторів найкращих есе з тематики прав людини в Україні [Електронний ресурс] / Координаційний центр з надання правової допомоги // Координаційний центр з надання правової допомоги : офіційний веб-сайт. – Режим доступу : http://www.legalaid.gov.ua/ua/holovna/146-traven-2017/2022-u-kyievi-sered-studentiv-pravnykiv-vyznachyly-avtoriv-naikrashchykh-ese-z-tematyky-prav-liudyny-v-ukraini (дата звернення: 26.06.2017). – Назва з екрана.

Про підсумки конкурсу студентських есе з теми «Права людини в механізмі розвитку України як демократичної та правової держави», направленого на підвищення правової свідомості, культури та освіченості молоді, який організував Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – партнер по співпраці ЦБС Солом’янського раойну. В складі конкурсної комісії – Іванна Щербина, директор ЦБС.

У парку «Відрадний» відзначили День Києва [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5381.html (дата звернення: 29.05.2017). – Назва з екрана.

Під час святкування Дня Києва за допомогою бібліотек Солом’янки парк «Відрадний» перетворився на творче міні-містечко. Усі бажаючі спробували свої сили на майстер-класах з квілінгу, виготовлення мотанок, листівок, декупажу, малювання на мольбертах, аква-гриму тощо.

Центральна бібліотека району долучилася до Всеукраїнського Вікімарафону [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/5011.html (дата звернення: 10.02.2017). – Назва з екрана.

Чайна церемонія – перлина Сходу [Електронний ресурс] / Святослав Колесников // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=epriW3BYW2E (дата звернення: 04.04.2017). – Назва з екрана.

Про проведення чайної церемонії у бібліотеці №15 Солом’янського району м. Києва.

Чернова, С. Виступ в програмі Ранок на телеканалі Культура про сьогодення бібліотеки: 25 років з ім’ям М. Реріха [Електронний ресурс] / Світлана Чернова // Перший національний : Компания по производству и трансляции медиаматериалов. – 2017. – 18 липня. – Режим доступу : https://www.facebook.com/100007052973586/videos/vb.100007052973586/1967960983448982/?type=2&theater (дата звернення: 19.07.2017).

Щербина, І. Виступ на круглому столі «Бібліотечна реформа в контексті вирішення проблем в системі держзакупівель книг» (організатори: Міністерство інформаційної політики України та Благодійний фонд «Бібліотечна країна») : пряма трансляція [Електронний ресурс] / Іванна Щербина // YouTube : відеохостинг. – 2017. – 20 червня. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=hxxDm-R8nC8&feature=youtu.be (дата звернення: 22.06.2017).
Яровицина, Т. По живому [Електронний ресурс] / Тетяна Яровицина // «Проспект Піднесення» : авторський сайт Тетяни Яровициної. – Режим доступу : http://yarovitsyna.kiev.ua/publ/pamjatnye_sobytija/po_zhivomu/1-1-0-376 (дата звернення: 28.08.2017). – Назва з екрана.
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулась презентація збірки «По живому. Навколовоєнні щоденники». Автори проекту: Оксана Стоміна, Олег Украінцев.

Яровицина, Т. «Тендітна сила» йде в люди [Електронний ресурс] / Тетяна Яровицина // «Проспект Піднесення» : авторський сайт Тетяни Яровициної. – Режим доступу :http://yarovitsyna.kiev.ua/publ/pamjatnye_sobytija/tenditna_sila_jde_v_ljudi/1-1-0-369 (дата звернення: 28.08.2017). – Назва з екрана.

В бібліотеці імені М.Реріха відбулась перша презентація збірки Тетяни Яровициної «Тендітна сила».

 

2015 рік

Друковані матеріали 
Жаборовська, Н. Блог як інноваційний шлях до надання електронно-бібліотечних послуг у публічних бібліотеках України / Н. Жаборовська // Бібліотечна планета. – 2015. – № 1. – С. 22-26.
 
Електронні матеріали

Ти просиш розказати про війну… [ Електронний ресурс ] / Тетяна Яровицина // Проспект Піднесення: авторський сайт Тетяни Яровициної. – Режим доступу : http://yarovitsyna.kiev.ua/publ/pamjatnye_sobytija/ti_prosish_rozkazati_pro_vijnu/1-1-0-230 (дата звернення: 10.11.2015). – Назва з екрана.

7 червня 2015 року у бібліотеці імені М.Реріха відбулася зустріч з поетами – свідками бойових дій.  

Бібліотекарі району відзначили професійне свято [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу :http://www.solor.gov.ua/info/0/9641 (дата звернення: 07.10.2015). – Назва з екрана.

 Головне територіальне управління юстиції у м. Києві провело нагородження учасників огляду конкурсу на кращу організацію правової освіти населення закладами культури міста Києва (фото) [Електронний ресурс] // Головне територіальне управління юстиції у місті Києві: сайт. – Режим доступу: http://justicekyiv.gov.ua/03011.html  (дата звернення: 02.10.2015). 

Районні урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/3246.html  (дата звернення: 07.10.2015). – Назва з екрана.

У столиці відбувся марш миру//5 канал – Новини. – 2015. – 21 вересня. – Режим доступу: http://www.5.ua/kyiv/U-stolytsi-vidbuvsia-Marsh-myru-93647.html
У Києві влаштували марш до дня миру [Електронний ресурс] Вероніка Кордон// УНН. – 2015. – 21 вересня. – Режим доступу: http://www.unn.com.ua/uk/news/1502961-mirniy-marsh-vlashtuvali-u-kiyevi-do-dnya-miru
Анонси подій [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://www.solor.gov.ua/anons/

Бібліотекарі – військовим [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/0/9020#gallery(дата звернення: 02.07.2015). – Назва з екрана.

 

Бібліотекарі Солом’янського району виготовили обереги та подарували військовим національні стяги[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/2639.html (дата звернення: 02.07.2015). – Назва з екрана.

 
В бібліотеці імені М.Реріха відбулася зустріч «Гайдамак» з учнівською молоддю [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/1851.html (02.02.2015)
«Весняний настрій» від вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді у бібліотеці ім. М.Реріха [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/2220.html (21.04.2015)
Виставки-інсталяції та просторові композиції: ідеї від бібліотек Солом’янки [Електронний ресурс] // Методична служба публічних бібліотек Києва : [блог]. – Режим доступу: http://olga-methodlibkyiv.blogspot.com/2015/05/blog-post_15.html(15.05.2015)

Про виставки ЦРБ імені Ф.Достоєвського, бібліотек імені В.Чапаєва та О.Пироговського. 

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування бібліотеки імені В.Чапаєва на бібліотеку імені І.Світличного в Солом’янському районі міста Києва[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/9048; Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/2665.html (дата звернення: 08.07.2015). – Назва з екрана.  

 

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування публічної бібліотеки імені В.Чкалова на бібліотеку «Солом’янська» в Солом’янському районі міста Києва[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : 

http://www.solor.gov.ua/info/4/9049 (дата звернення: 08.07.2015). – Назва з екрана.

 

Відбулась зустріч рятувальників Солом’янського району з представниками закладів культури району [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/2110.html(27.03.2015)

27 березня в приміщенні ЦРБ імені Ф.Достоєвського ЦБС Солом’янського району відбулась зустріч з представниками закладів культури району. Поспілкуватися з рятувальниками прийшли представники бібліотек, музичних та художніх шкіл, театрів та клубних закладів 
 

Відзначення на належному рівні 19-ї річниці Конституції України у Солом’янському районі м. Києва [Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/2577.html (дата звернення: 23.06.2015). – Назва з екрана.  

 

Громадянське суспільство і влада[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/8949(дата звернення: 23.06.2015). – Назва з екрана.

Про відзначення Дня Конституції України в бібліотечних закладах району.

 

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні [електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/8930 (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.

«Добро – дій» у бібліотеці ім. Миколи Бажана [Електронний ресурс] // Столиця : інформаційно-рекламний портал : [сайт]. – Режим доступу: http://stolica-ua.com/afisha/koncerty/-dobro-d-i-u-b-bl-otec-m-mikoli-bazhana-6668.html (01.04.2015)
Єгоров, І. «Добро – Дій» по-африканські [Електронний ресурс] / Ігор Єгоров // Столиця : інформаційно-рекламний портал : [сайт]. – Режим доступу: http://stolica-ua.com/stati/kultura/-dobro-d-i-po-afrikansk-6678.html (07.04.2015)
2 квітня 2015 у бібліотеці з питань мистецтв імені М.Бажана пройшов ще один етап написання сторінок до книги бувальщин «Добро — Дій».
 
Зустріч у Міжнародний день рідної мови [Електронний ресурс] // Науково-дослідний інститут українознавства : [сайт]. – Режим доступу: http://nndiuvi.org.ua/index.php/component/content/article/102-2009-08-31-13-55-49/2018-2015-02-23-15-22-01

Кукольник, С. PUP.t.i.program v biblioteke [Електронний ресурс] / Саша Кукольник // YouTube : відеохостинг. –  Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=o6Plt2oGG7o (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.

Лялькова інтерактивна програма студії PUP.t.i. в бібліотеці імені В.Чапаєва.

 

Кукольник, С. PUP.t.i. v Biblioteke[Електронний ресурс] / Саша Кукольник // YouTube : відеохостинг. –  Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=-lOOKkjwIzY (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.

29 квітня 2015 року, лялькова інтерактивна програма театру PUP.t.i. в бібліотеці імені В.Чапаєва. Тема: «Що посієш, те й пожнеш».

 

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні [електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/8930 (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.


Левко Лук’яненко: знакова особа боротьби за українську державність [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація: офіційний інтернет-портал :[сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/1850.html (02.02.2015)
На зустріч з молоддю – учнями Технічного ліцею НТУУ «КПІ» та Юридичного ліцею імені Я.Кондратьєва до бібліотеки імені М.Реріха завітав легендарний Левко Лук’яненко!

Літо щасливого дитинства[Електронний ресурс] /Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу:http://www.solor.gov.ua/info/0/8993#gallery (дата звернення: 01.07.2015). – Назва з екрана.

Про свято дитинства, організоване бібліотекою імені В.Кудряшова за підтримки депутата Київської міської ради Миколи Негрича. 

 
На Солом’янці посадили дерева миру [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу:http://solom.kievcity.gov.ua/news/2158.html (07.04.2015)

Передача гуманітарної допомоги для військових 101-ї окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ в Києві [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/1918.html(17.02.2015)

Підсумки тижня про події в Солом’янському районі [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу:http://www.solor.gov.ua/info/5

Свято в пришкільному таборі «Калинонька» спеціалізованої школи №115 імені І.Огієнка Солом’янського району[Електронний ресурс] /Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу:http://solom.kievcity.gov.ua/news/2619.html (дата звернення: 01.07.2015). – Назва з екрана.

Про свято дитинства, організоване бібліотекою імені В.Кудряшова за підтримки депутата Київської міської ради Миколи Негрича.

 

Свято Івана Купала [Електронний ресурс] /Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу:http://www.solor.gov.ua/info/0/9056 (дата звернення: 09.07.2015). – Назва з екрана.

У бібліотеці імені М. Реріха відбулось відзначення прадавнього та улюбленого українцями свята Івана Купала, в якому взяли участь поет-прозаїк Наталя Савіна, композитор Олександр Різник, танцівниці Олександра Вовкула та Ксенія Мельник.

mso-ansi-language:UK’> [електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : сайт. – Режим доступу : http://www.solor.gov.ua/info/4/8930 (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.Тепло сердець для українських військових Солом’янського району [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/1922.html (18.02.2015)

У одній з військових частин Солом’янського району організували свято до Дня св. Валентина  для солдат. Захід відбувся за ініціативи Спілки жіночих організацій  району, Інституту міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) Національного авіаційного університету та директора Центральної районної бібліотеки  імені Ф.М.Достоєвського Орисі Чухрій.
 
У бібліотеці імені М.Реріха відбувся виступ Національної заслуженої капели бандуристів України [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/gallery/419.html(10.02.2015)
 

У бібліотеці імені М. Реріха відзначили свято Івана Купала[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/2674.html (дата звернення: 09.07.2015). – Назва з екрана.


У Солом’янському районі відбувся Весняний благодійний ярмарок [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу: http://solom.kievcity.gov.ua/news/2123.html (30.03.2015)

У Солом’янському районі відзначили День Києва та День захисту дітей[Електронний ресурс] /Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу:http://solom.kievcity.gov.ua/gallery/537.html(дата звернення: 01.06.2015). – Назва з екрана.

 

Увага! Діти на дорозі – сприяння правовому вихованню дітей [Електронний ресурс] / Навчально-науковий інститут підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції // Національна академія Внутрішніх справ : офіційний веб-портал : сайт. – Режим доступу : http://www.naiau.kiev.ua/news/uvaga-diti-na-dorozi-%E2%80%93-spriyannya-pravovomu-vihovannyu-ditej.html (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.

 

Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини інформує про заходи культури в Солом’янському районі на квітень 2015 року [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу:http://solom.kievcity.gov.ua/news/2134.html (31.03.2015)

 

Щорічно 22 червня Україна вшановує ветеранів та схиляє голови перед загиблими воїнами у Великій Вітчизняній війні[Електронний ресурс] / Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : сайт. – Режим доступу :http://solom.kievcity.gov.ua/news/2558.html (дата звернення: 19.06.2015). – Назва з екрана.

 

2014 рік

Друковані матеріали  

Табачинська, Л. Ой хто, хто Миколая любить… : сценарій / Лілія Табачинська // Шкільна бібліотека. – 2014. – № 11. – С. 62-64.

Сценарій розроблений бібліотекарем бібліотеки імені М.Бажана.

 Так може кожна : кожен з нас може долучитися до нашої майбутньої перемоги / підг. Олеся Романько // Слово жінки. – 2014. – № 5. – С. 24-26.

Іванна Щербина, завідуюча бібліотекою імені М.Реріха, про роботу бібліотек ЦБС Соломянського району по допомозі бійцям АТО та вимушеним переселенцям.

 

Електронні матеріали   

 

Бібліотека імені О. Пироговського для дітей зібрала найменших патріотів України — учнів 1-х класів школи № 43 [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1575.html  

 

В бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбувся творчий вечір-звіт Євгена Голибарда [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1614.html

В бібліотеці імені В.Кудряшова для учнів 8-9-х класів ЗСШ №60 відбувся урок патріотизму і національної гідності від Леоніда Костянтиновича Каденюка [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1645.html

 

В Києві стартував безкоштовний освітній проект для дітей та молоді [Електронний ресурс] // «24» : телеканал новин : [сайт]. – Режим доступу: http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?v_kiyevi_startuvav_bezkoshtovniy_osvitniy_proekt_dlya_ditey_ta_molodi&objectId=509598

На базі бібліотек імені О.Пироговського, імені І.Багряного  та імені М.Реріха міста Києва стартувала безкоштовна освітня ініціатива для дітей та молоді “Смарт Старт”.

«В очікуванні Дива» завітайте в ЦРБ імені Ф.Достоєвського, щоб налаштуватися на свята [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1635.html

До бібліотеки імені В.Кудряшова завітала Вікторія Журавель, науковий співробітник Національного музею народної архітектури та побуту України у с.Пирогів [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1644.html

Зустріч з дитячою письменницею Мариною Павленко в бібліотеці імені І.Багряного для дітей [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/1608.html

 

Зустріч з українським письменником Михайлом Федотовичем Слабошпицьким в Центральній районній бібліотеці імені М. Ф. Достоєвського [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/1569.html

Клименко, И. «Мантры» и MirRa требуют мира! [Електронний ресурс] / Игорь Клименко // Столиця 6 інформаційно-рекламний портал. – Режим доступу:

http://stolica-ua.com/stati/kultura/-mantry-i-mirra-trebuyut-mira-5945.html (19.11.2014)

«Ключі від форту Право» — правознавча година в бібліотеці імені В.Чапаєва [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/1607.html

 

«Магію Андріївських вечорниць» в бібліотеці імені В. Чапаєва пізнають майбутні захисники правопорядку [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1634.html

 

Митці збирають кошти на потреби армії : інтерв’ю з зав. бібліотекою імені М.Реріха Іванною Щербиною  [Електронний ресурс] / Іванна Щербина, Микола Різник // You Tube : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=jnrkXnlQBdI (28.10.2014)

 

Музей літератури влаштував благодійний літературний аукціон // ТСН – Новини : ранковий випуск. – 2014. – 29 жовтня.

Три бібліотеки району (імені М.Реріха, імені П.Вершигори та імені В.Чапаєва) взяли участь у благодійному літературному аукціоні.

 

Природоохоронний тематичний день «Як готуються до зими звірі, птахи та комахи» в бібліотеці імені В.Кудряшова для дітей [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1570.html

 

Проведені заходи в бібліотеці імені М.Реріха до Міжнародного дня інвалідів [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу : http://solom.kievcity.gov.ua/news/1613.html

 

Сьогодні у школах і бібліотеках Солом’янки стартував Всеукраїнський тиждень права [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/1590.html

 

Хоменко, О. У Музеї літератури провели благодійний аукціон, щоб допомогти військовим з зони АТО [Електронний ресурс] / Олександр Хоменко // UNN : Українські національні новини : [сайт]. – Режим доступу: http://www.unn.com.ua/uk/news/1400925-u-muzeyi-literaturi-prodavali-knigi-schob-dopomogti-viyskovim-iz-zoni-ato

Бібліотеки імені П.Вершигори та імені В.Чапаєва взяли участь в благодійному аукціоні.

 4 грудня в бібліотеці імені О.Пироговського відбулося чергове заняття з основ хімії в рамках освітнього проекту для школярів 11-12 років Smart Start [Електронний ресурс] // Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація : офіційний інтернет-портал : [сайт]. – Режим доступу :  http://solom.kievcity.gov.ua/news/1576.html

Шило, М. «Читачі бібліотеки імені І.Багряного взяли участь в захисті України від московської навали» [Електронний ресурс] / Микола Шило // Facebook : соціальна мережа. – Режим доступу: https://www.facebook.com/s.klaus1975 (07.11.2014)   

Бібліотека імені І.Багряного передала в Солом’янський штаб допомоги воїнам на вул. Народного Ополчення, 2 пакет надзвичайно теплих і феєричних малюнків і оберегів для наших воїнів-героїв.

 

Яровіцина, Т. Проект «Непереможні» у бібліотеці з питань мистецтв імені М.Бажана [Електронний ресурс] / Тетяна Яровіцина // «Проспект Вдохновения» :  [авторский сайт Татьяны Яровицыной]. – Режим доступу: http://yarovitsyna.kiev.ua/publ/pamjatnye_sobytija/pervyj_mezhdunarodnyj_poehticheskij_festival_quot_interealnost_quot/1-1-0-18

13 листопада в бібліотеці імені И.Бажана відбувся шостий концерт благодійного проекту «Непереможні» у поєднанні з відкриттям виставки «З них почалася нова Україна» київського художника Андрія Кулагіна.

 

2013 рік 

Друковані матеріали   

Бібліотека – місце зустрічі? [Інтерв’ю з директором Солом’янської ЦБС О.І.Чухрій; заступником директора Г.І.Іжко; зав. бібліотекою імені М.Реріха І.Ю.Щербиною] / зап. Галина Земко // Слово Жінки. – 2013. – № 1. – С. 20-24.

 

В святкуванні Дня Солом’янського району в парку імені М. Островського брали участь бібліотеки для дітей [імені О.Пироговського, імені В.Чапаєва, імені О.Донченка, імені І.Багряного] // Солом’янка. – 2013. – № 10. – С. 4-5.

 

Голубенко, Ю. Чарівний світ Петриківського розпису / Юлія Голубенко // Солом’янка. – 2013. – № 7. – С. 8.

В бібліотеці імені О.Довженка відбулося свято Петриківського розпису.

 

Земко, Г. Моє місце на Землі / Ганна Земко // Слово жінки. – 2013. – № 6. – С. 33-37.

В бібліотеці імені М.Реріха відбулася зустріч з Русланом Бахтиєвим – очільником благодійного проекту «Избранные дети».

 

Зміцнення міжнаціональних зв’язків / Солом’янка. – 2013. – №.11. – С. 2.

Зустріч у бібліотеці імені М.Реріха керівництва району з представниками Київської вірменської громади.

 

Зміцнення міжнаціональної злагоди // Арагац. – 2013. – № 11. – С. 8.

Про співпрацю бібліотеки імені М.Реріха і київської вірменської общини.

 

Капустянська, Н. Бібліотека – територія   позитиву : з 55 – річним ювілеєм вітаємо бібліотеку імені  Миколи Реріха / Наталка Капустянська // Солом’янка. – 2013. – № 12. – С. 2.

 

Катаєва, М. Знаходимо цікаве у власному районі : для солом’янців підготували різноманітні заходи в бібліотеках / Марія Катаєва // Хрещатик. – 2013. – 14 серпня. – С. 3.

 

Кондратюк, Л. Закохані у мистецтво / Лариса Кондратюк // Солом’янка. – 2013.- № 2. – С. 4.

В бібліотеці з питань мистецтва імені М.Бажана експонується ювілейна  виставка Київського міського об’єднання художників – аматорів «Творчість», приурочена до 20-річчя його заснування.

 

Кондратюк Л. Вчимося у дітей [виставка дитячих творчих робіт «Дивограй» у школі] / Лариса Кондратюк // Солом’янка. –  2013. – № 8. – С. 4.

 

Люблю тебе, мій Києве! / Солом’янка. – 2013. – № 5. – С. 1.

Мистецька мандрівка вулицею Єреванською, присвячена Дню Києва.

 

Семенова, І. Як можна на світі без вечорниць жити?!… / Іванна Семенова // Солом’янка. – 2013. – № 12. – С. 8.

13 грудня 2013 року  в бібліотеці імені  В.Чапаєва для дітей відбувалось справжнє містичне дійство. Саме тут провели Андріївські вечорниці учні спеціалізованої школи № 7 імені М.Рильського.

 

Срібнянська, Н. Катерина Коврик: «Срібні струни бандури торкаються найпотаємніших куточків душі» [співачка – жаданий гість на творчих вечорах у бібліотеці імені М. Реріха] / Наталка Срібнянська // Солом’янка. – 2013. – № 8. – С. 4.

 

Щербина, І. Бути людиною / Іванна Щербина //«Армянский вестник». – 2013. – № 58. – С. 44.

 

Щербина, І. Бути людиною / Іванна Щербина // Солом’янка.- 2013. – № 2. – С. 4.

Бібліотека імені М.Реріха провела вечір спогадів, поезії, музики «Поет. Громадянин. Стус – інший» до 75-річчя від дня народження Василя Стуса.

 

Щербина, І. Від сьогодні спілкуватимусь українською / Іванна Щербина // Незборима нація. – 2013. – № 10. – С. 2.

 

Щербина, І. Від сьогодні спілкуватимуся українською : зустріч з письменником Романом Ковалем в бібліотеці імені М.Реріха / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 10. – С. 8.

 

Щербина, І. Мова почуттів / Іванна Щербина // Слово просвіти. – 2013. – 7 березня. – С. 9.

В бібліотеці імені М.Реріха відбулося свято лірики, поезії й романсу «Рідна мова – мова почуттів».

 

Щербина, І. Втілення відкладених мрій / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 1. – С. 8.

Університет третього віку.

 

Щербина, І. Шевченкові слова – пророчі слова на всі часи / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 3. – С. 5.

Бібліотека імені М.Реріха провела літературно-музичний вечір до дня народження Т.Шевченка.

 

Щербина, І. «Віршень» у Реріха на гостинах / Іванна Щербина // Літературна Україна. – 2013. – 4 квітня. – с.16.

 

Щербина, І. Віршень у гостях / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013.-  № 4.

Бібліотека імені М.Реріха приймала Всеукраїнський поетичний марафон «Віршень» за участі молодих поетів під крилом заступника Спілки Письменників України Сергія Пантюка. 

 

Щербина, І. Загадковий світ фотографії / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 3.

Виставка художньої фотографії Школи Фотомистецтв «Купідон» в бібліотеці імені М.Реріха.

 

Щербина, І. Золотий вік нашої культури [зустріч – презентація в бібліотеці імені М.Реріха «Далеке та близьке Трипілля»] / Іванна Щербина // Слово просвіти. – 2013. – № 16. – С. 14.

 

Щербина, І. Золотий вік нашої культури / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 4. – С. 4.

 

Щербина, І. Єднання поколінь [відзначення в бібліотеці імені Миколи Реріха Дня партизанської слави] / Іванна Щербина // Солом’янка – 2013. – № 10. – C. 2.

 

Щербина, І. Повернутись на мить дитинства / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 7. – C. 4.

В бібліотеці імені М.Реріха діє виставка робіт художника Миколи Сліпченка.

 

Щербина, І. Екологія душі / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 5.

Відзначення Всесвітнього дня Землі в бібліотеці імені М.Реріха концертом «Екологія душі».

 

Щербина, І. Єднання поколінь [Бібліотека імені М.Реріха] / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 10. – С. 3.

 

Щербина, І. Симфонія музики і слова / Іванна Щербина / Солом’янка. – 2013.- № 11. – С. 8.

В бібліотеці імені М.Реріха почала діяти вокальна студія.

 

Щербина, І. Любов до ближнього і посмішка / Іванна Щербина // Солом’янка. – 2013. – № 11. – С. 8.

Презентація автором благодійного проекту Русланом Бахтиєвим  книги Антона Морозова «Избранные дети» в бібліотеці імені М.Реріха.

 

Електронні матеріали   

Азизян, С. Армянские публикации Украины в свете расширения международного информационного обмена [Електронний ресурс] / Самвел Азизян // Армянский вестник : [сайт]. – Режим доступу: http://www.kievao.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=667:2013-06-16-02-17-18&catid=1:2009-08-19-22-31-48&Itemid=28 (16.06.2013)

 

Романюк, О. З нічого – цукерочка! Ідеї від бібліотек Солом’янки [Електронний ресурс] / Ольга Романюк // Методична служба публічних бібліотек Києва : [блог]. – Режим доступу: http://olga-methodlibkyiv.blogspot.com/2013/06/blog-post_28.html

 

Романюк, О. Зонування бібліотечного простору для дітей. Ідеї від бібліотек Солом’янки [Електронний ресурс] / Ольга Романюк // Методична служба публічних бібліотек Києва : [блог]. – Режим доступу: http://olga-methodlibkyiv.blogspot.com/2013/06/blog-post_29.html

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *