Відомі люди. Вахтанг Кіпіані

У Міжнародний день Миру (21.09.2017 р.) в бібліотеці ім. Ф. Достоєвського відбувся історичний урок-лекція на тему: “Навіщо дитині знати історію”, який провів Вахтанг Кіпіані.

Вахта́нг Кіпіа́ні — український журналіст, публіцист, історик. Головний редактор Інтернет-видання «Історична правда», однойменного тележурналу на каналі ZIK, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси.

Власне, щодо Музею-архіву… Вахтанг Кіпіані передовсім збирає українську пресу, що видавалася в різні часи як на території України, так і в українських діаспорах по всьому світу. Скажімо, має три перших числа трьох перших газет українською мовою – «Зоря Галицька», «Галичо-руський вестник» та «Вестник для русинов Австрийской державы». У його колекції зібрано видання від цих найперших українських газет до тих, що вчора десь підібрав чи знайшов, – передвиборчих, політичних, студентських, самвидавних, корпоративних тощо.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *