«Бедлам» Алли Миколаєнко

    Це ж неможливо слухати… Цей «Бедлам» просто неможливо було слухати… Без захоплення! І справді сьогоднішні читачі бібліотеки ім. Ф. Достоєвського побували на справжньому святі поезії, який подарувала письменниця, науковець, і просто чарівна Алла Миколаєнко.

Утім, усе по порядку. «Бедлам» – це третя збірка поетки. У 2013 році вийшли у світ дві її поетичні збірки «Корекція зору» та «Наперсток для відьми». Щодо першої збірки, то вона, повірте, немає ніякого відношення до медичної справи, а друга – натякає, що авторка родом із Конотопа, і де вряди-годи «водяться» відьми.

Але повернімося до «Бедламу». За словами Алли Миколаєнко, в основі збірки «Бедламу» – проекція історії про лікарню для душевно хворих, яка існувала протягом багатьох століть у Лондоні. І власники лікарні показували відвідувачам для розваги (за кошти) жорстоке поводження з пацієнтами, яких тримали у клітках. Та який тут зв’язок запитаєте?.. Авторка проводить паралелі між бедламом і спокоєм душі, і головне – що вихід в будь-якій ситуації є. Це красномовно і підказує обкладинка книжки, на якій розміщене фото дверей, де двері якраз і є тим знаком, зрештою, символом – виходу з труднощів. І можливо вислови зі збірки, подаровані на зустрічі самою письменницею усім присутнім, є і оптимістичними, і філософськими, і ліричними  як контури, написані простим олівцем.

І наостанок кілька слів про письменницю Аллу Миколаєнко. Вона Лауреат премії видавництва «Смолоскип» імені Олега Ольжича (2014), літературної премії «Благовіст» (2014). Її збірка «Наперсток для відьми» у 2015 році відзначена як «Книжка року» в номінації «Краща книжка молодого письменника» за версією Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Раді будемо бачити читачів у бібліотеці, щоб познайомитися із новою збіркою Алли Миколаєнко «Бедлам».

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *