«Хто я є? Крок до України»

... Ще свіжі емоції від Дня прапора та свята Незалежності, ще свіжий біль від річниці Іловайська та ятрить серце від сумних звісток з фронту – час нині, ніби оголений нерв, що в мить дотику призводить до сильного болю або назавжди позбавляє від нього.


Сьогодні ми намагалися позбутися болю, ми позбавлялися ілюзій й всього непотрібного, несправжнього – через питання «Хто я є? Крок до України» разом з автором В’ячеславом Купрієнком  пройшли непростий шлях його внутрішньої трансформації від «людини радянської» до моменту перетворення на патріота своєї землі, який, знайшовши своє коріння, відчувши свою мовну належність, почав відновлювати свою особисту національну ідентичність, – і робить все це дуже успішно!

В’ячеслав – кадровий офіцер-спецназівець, пройшов Афганістан, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалів авторської пісні, а останні 4 роки невтомний волонтер, який піснею піднімає бойовий дух українських військових на Сході країни, охарактеризував зустріч в бібліотеці як «сповідь», як «шлях свого українства».
Розповідав автор про рідну Луганщину, про щупальця «русского міра», про проблему відсутності національної самоідентифікації у переважної більшості місцевих людей, та понад всім тим про своє постійне, ще з самого дитинства питання «хто я є»?
«Спочатку це був пошук суто особистісний, а згодом не простий шлях до національної самоіндентифікації, бо ж не завжди я був таким українським патріотом, яким є зараз» – зізнається сам В’ячеслав.

І цій сміливості та праці над собою присутні щиро аплодували.

В другій частині зустрічі аплодували вже творчому “українству” виконавця, яке передається людям через пісню-слово-світогляд.

Нікого не залишили байдужими вже відомі пісні на слова знаних поетів Тетяни Яровициної та Станіслава Чернілевського.

І з перших акордів зачарували присутніх в залі нові твори музиканта про нашу новітню історію: пісня-надія «Останній прапор» про життя Маріуполя в окупації на слова маріупольської поетеси, активістки Оксани Стоминої , та пісня-ностальгія «Лелека над Донецьком» про втрачений дім, написаної на вірші молодого талановитого поета з Донецька, воїна, захисника України Гліба До,  який від початку війни боронить на Сході нашу незалежність.

Наостанок зустрічі присутні дякували автору за справжність і відвертість, за такі цінні життєві уроки, що дають поштовх і натхнення людям до змін в собі, до пошуку власної ідентичності, власного я!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *