Зустріч з Любко Дереш

Як стати серйозним письменником, будучи ще зовсім підлітком? Як починати писати глибокі філософські твори, не будучи зрілим у роках? Звідки береться таке натхнення, зацікавлення, занурення в тему, що читач сприймає художню книжку як автобіографічний твір?.. 

Про все це у бібліотеці ім. О. Довженка  розповідав улюблений багатьма читачами, неймовірно талановитий, харизматичний письменник, і просто чудова людина – Любко Дереш.

Його твори перекладені багатьма європейськими мовами і друкуються великими накладами, він став знаменитим не маючи ще й 20-ти років, його твори були настільною і залишаються книгою для цілого покоління міленіумів. У чому ж секрет успіху?..

Про власний шлях до літератури як певної місії, читачі почули з перших вуст, від самого автора, який відверто, щиро, шляхетно і, з чудовим почуттям гумору розповідав про своє життя і себе в цьому житті.

А весь секрет у тому, що Любко Дереш пише про сучасне, таке, яким його бачить – без зайвих прикрас, емоцій, дуже проникливо показуючи справжню людську суть. В кожному його творі відчувається глибина філософської думки, зернята якої були сіяні ще з дитинства, коли через татові енциклопедії, дідову науку та дядькові захоплення книжками і музикою закладалися його світоглядні погляди.

Прикметна дядькова фраза: “Любку, ти сягав оцю книгу” – була сенсом його дитячого буття. Як і тепер…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *