Найцікавіше за тиждень

Минув ще один тиждень і ми з задоволенням готові розповісти найцікавіші моменти з нашого культурного життя. Тиждень розпочався 22 жовтня, в цей день у двох бібліотеках району відбулись заходи:

  • в ЦРБ імені Ф. Достоєвського для студентів КЕМКу пройшов урок історії, приурочений 100-річчю Української національної революції 1917-1921 рр. Лектор, Михайло Михайлович Корольов – автор військово-історичних документальних творів, розповів молодому поколінню про історичне значення та уроки Української революції.

  • в бібліотеці імені М. Реріха спільно з «Видавництвом Старого Лева» організували захід для маленьких читачів дитячого садочку № 360. Представник ВСЛ – Саломе Енгибарян познайомила діток з книжками-картонками, книжками-картинками, інтерактивними книжками, книжками білінгвами (для тих, хто робить перші кроки у вивченні англійської мови).

 

Наступного дня, 23 жовтня в трьох бібліотеках району відбулись творчі заходи:

  • в бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя Михайло Михайлович Корольов, автор історичних робіт, розповів старшокласникам про важливі події, головних героїв та учасників Української національної революції 1917-1921 рр. Після докладної розповіді учні змогли провести історичні паралелі, зробити об’єктивні висновки, порівняти події 100-річної давнини з сьогоденням.

  • в бібліотеці № 15 провели чудовий майстер-клас «Кривавий вівторок. Відьомські ліхтарики. Моторошні поробки своїми руками». Підготовка до Halloween пройшла на відмінно, всі присутні поринули у «жахливу» атмосферу свята та створили свої «жахливі» ліхтарики!)                                             
  • в ЦРБ імені Ф. Достоєвського – пройшла зустріч із українською письменницею, прозаїком, поетесою, членом Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України – Галиною Тарасюк, яка познайомила присутніх зі своєю творчістю. Зокрема, романом-версією «Зоре моя вечірняя, або Пророк і Марія», що побачив світ у 2015 році у видавництві «Дніпро» та був висунутий цьогоріч на здобуття Шевченківської премії.

25 жовтня бібліотека імені О. Пироговського влаштувала для діток справжнє осіннє свято, адже тривають канікули і маленькі читачі кожного дня відвідують бібліотеки нашого району. На гостини до дітей завітала господиня Осінь, яка запропонувала дітям веселу подорож в осінньому потязі. Під час поїздки поїзд зупинявся на станціях – Поетична, Розважальна, Танцювальна, Загадкова, Творча. На останній зупинці діти інсценізували казку «Ріпка» за допомогою ляльок і отримали від господині Осені смачні гостинці.

26 жовтня в бібліотеці імені О. Донченка пройшов урок мужності «Слава визволителям України», присвячений річниці визволення від німецько-фашистських загарбників, на якому були присутні учні 5-Б класу ліцею КПІ. Бібліотекар розповіла про ключові битви за визволення України, про героїзм і мужність українського народу, представила світлини битви на Лютізькому плацдармі. А наприкінці заходу присутні віддали шану визволителям України хвилиною мовчання.

На завершення тижневого дайджесту найпомітніших подій – три зустрічі, які відбулись 28 жовтня:

  • в ЦРБ імені Ф. Достоєвського про права жінки у пологах розповідали Ганна Петровська – голова ГО «Природні права Україна», консультант з грудного вигодовування та Євгенія Кубах – правозахисниця, керівник проектів ГО «Природні права Україна».

  • в бібліотеці «Соломянська» пройшов поетично-музичний вечір «Урожай мелодій та ритмів». Своєю творчістю ділились молоді та талановиті поети та барди: ірпінська поетеса – Марина Науменко; лікар, поет – Вікторія Шевель; автор віршів, прози, літературних проектів – Олександр Козинець; музикант, поет, актор – Віталій Кобзар; київська поетка – Марина Целуйко.        
  • в бібліотеку імені В. Кудряшова завітали вихованці ДНЗ № 478, на яких чекала захоплива виставка «Веселий урожай», підготовлена працівниками бібліотеки.

  

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *