Найцікавіше за тиждень

Цікаві зустрічі, презентації книжкових новинок, відзначення свят, і не тільки…Все це в нашому щотижневому дайджесті найпомітніших подій!

Щороку, 9 листопада, починаючи з 1997 року ми відзначаємо День української писемності та мови. Протягом тижня, в кожній бібліотеці району відбулись мовознавчі години, зокрема:

  • в БСЧ імені О. Гончара провели зустріч з юними читачами «Мови нашої слова – наче музика жива».

  • в бібліотеку імені П. Вершигори на мовознавчу вікторину «Слово до слова, зложиться мова» завітали учні молодших класів школи № 310 «Творчість».

  • в бібліотеці імені О. Донченка учні школи № 149 «поринули» в чарівну мандрівку до країни Мови під назвою «Україна, мати, мова – три цілющих вічних слова».

  • в бібліотеку імені М. Реріха завітали представники «Парку Київська Русь», який відтворює повномасштабне середньовічне місто Древній Київ V-XIII ст. Князівства Київська Русь, що розміщений на території понад 20 га в селі Копачів Обухівського району Київської області. Генеральний директор Парку Наталія Коваль та керівник громадської організації «Київський слов’янський університет», автор культурно-просвітницького проекту «Золоте кільце Русі-України» Андрій Вертегел розповіли присутнім про історію виникнення Дня української мови і писемності та згадали про Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

 

7 листопада у двох бібліотеках району відбулись заходи:

  • в бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя пройшов шаховий турнір. Професійний тренер, автор книги «Зошит-розв’язник з шахів» – Ганна Зозуля провела сеанс одночасної гри з присутніми членами клубу «Київський каштанчик», розповіла свою історію до професійних шахів: від юнацького клубу до міжнародних змагань.

  • в бібліотеці імені О. Донченка Наталія Осипчук – українська письменниця, прозаїк, публіцист, Лауреат Міжнародних премій та конкурсів провела цікаву бесіду-діалог, в якій познайомила слухачів з героями своїх книжок: «Нас чекають у Щасливому», «Мишко починає й виграває», «Ваш вихід, Дарино Романівно»та «Салют із метеликів». Під час зустрічі діти позмагалися в конкурсах, за що отримали призи від письменниці – календарі.

Наступного дня, 8 листопада, в трьох бібліотеках нашого району відбулись цікаві зустрічі:

  • в бібліотеці № 13 казкова зустріч з дитячою письменницею Євгенією Пірог. Для діточок пані Євгенія презентувала свою нову книжечку «Кольорові голоси» з піснями та розмальовками. Дітлахи чаклували та розгадували загадки Казкарки Джинні, після чого взяли участь у майстер-класі: створювали з кольорового паперу закладки у формі котиків та песиків методом оригамі.

  • в ЦРБ імені Ф. Достоєвського студенти зустрілися з тележурналістом, літератором і видавцем – Багрянцевим Юрієм Анатолійовичем, який презентував свою книгу «Як я став детективом».

  • в бібліотеці імені І. Світличного старший лейтенант департаменту патрульної служби району Надія Ситник провела для учнів гімназії цікаву зустріч з елементами гри про правила безпеки життєдіяльності людини та правила безпечної поведінки. Діти активно відповідали на запитання, разом з Надією Вікторівною розмірковували над різними ситуаціями на дорозі, в автомобілі, на вулиці і в квартирі.

9 листопада у двох бібліотеках відбулись заходи:

  • в бібліотеці імені О. Довженка відбувся концерт гітарної класичної музики у виконанні лауреата міжнародних конкурсів, музиканта, аранжувальника, диригента – Ірини Базильчук. Прекрасне виконання Іриною творів класичних композиторів вразили кожного: і маленьких слухачів, і дорослих.

  • бібліотека № 13 спільно з видавництвом «Кальварія» провели цікаву зустріч із запорізьким телеведучим, фронтменом рок-гурту «Декаданс», письменником – Валентином Терлецьким та презентацію його книжкової новинки «Книга Сили. Частина перша: Воля» з цікавими історіями та маловідомими історичними фактами.

Наступного дня, 10 листопада, в ЦРБ імені Ф. Достоєвського  українська поетеса, кандидат філологічних наук, володарка гран-прі Міжнародних поетичних конкурсів «Авангард – 2015» і «Харківська осінь – 2017»– Оксана Рибась презентувала нову збірку віршів «Пристань». Зустріч пройшла в душевній і затишній атмосфері.

І на завершення нашого щотижневого дайджесту – захід, що відбувся 11 листопада в БСЧ імені М. Лермонтова, присвячений Narodowe Święto Niepodległości – національному святу Польщі, яке відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької імперії та Австро-Угорської імперії в 1918 році. У програмі заходу було: відкриття виставок польських книжок, подарованих бібліотеці; читання патріотичної польської поезії у виконанні дітей, переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів, дітей, які вивчають польську мову перший рік; майстер-клас з виготовлення святкових котильонів; розігрування пам’ятних призів.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *