Відомі люди. Галина Рибачук-Прач

Приїхати з Вінниці у морозну погоду до столиці на творчу зустріч, погодьтеся, відважиться не кожен… Але донести поетичне слово, а правильніше «Любов’ю слова» (саме так називається нова поетична збірка) не завадили ніякі заморозки. Бо у бібліотеці затишну атмосферу створили вінничанки: письменниця Галина Рибачук-Прач та журналістка і бард Тетяна Скомаровська.

Познайомились вони на одному фестивалі, відтоді і зав’язалась творча дружба, де є місце і поезії, і мелодії. І цього вечора багато звучало патріотичних і пейзажних віршів у виконанні авторки. Любов до рідного краю, до Волині, де народилась Галина Рибачук-Прач – є чи не основним лейтмотивом її віршів. Власне, рідне коріння її надихає творити. Згадалось їй, як тато читав казки, а мама під вогник керосинової лампи вишивала і читала напам’ять «Наймичку» Тараса Шевченка.


У творчому доробку Галини Рибачук-Прач є чимало дитячих оповідань і віршів. Дитячі книжки з’явилися після народження онука. Їй дуже захотілося читати власні історії, які вчать і надихають дитину до мислення, розвивати фантазію.
І якщо повернутися до морозного вечора, то пані Галина продекламувала свій новий вірш «Все стелиться, стелиться сніг…». Лунали пісні у виконанні Тетяни Скомаровської, й не помітили як «Ніч розсипала зорі»…
Вже і час зустрічі непомітно пробіг. А друзі і поцінювачі творчості Галини Рибачук-Прач та Тетяни Скомаровської не бажали полишати Бібліотека імені Достоєвського. Присутні отримали подарунки – збірку «Любов’ю слова». До речі, графіку до збірки зробив Анатолій Горовий, який сповна відчув світобачення поетки. А дарунок від Назарія Ганушкевича – картина «Верба» нагадуватиме Галині Рибачук-Трач про поетичну київську зустріч…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *