У день Андрія із Андрієм

Могли поспілкуватися читачі у бібліотеці імені Достоєвського із сучасним українським письменником, журналістом, кіносценаристом, багаторазовим володарем премій літературного конкурсу «Коронація слова» Андрієм Кокотюхою.

 

Хоча письменник вважає найкращою своєю нагородою подяки, отримані з військових частин, у яких коротко, але влучно написано «за піднесення бойового духу бійців». Щоправда, і своїх героїв Андрій Кокотюха описує, як героїв, що не «підставляють другу щоку». Тобто такі дійові особи, які готові брати на себе відповідальність, незалежно від того, чи це у звичайному побуті, чи відповідальність за долю країни.

Андрій Кокотюха розповів про цікаві епізоди, що відбувались під час зйомок фільму «Червоний без лінії фронту». І не лише епізоди з фільму, а й у реальності, скажімо, як проходили зйомки на Тернопільщині у 20-тиградусний мороз. Загалом роман «Червоний» – це 70-та книжка письменника, і 15-та – історична. Хоча, як зазначив Пан Письменник, що не збирався вже повертатися до історичного жанру, але є читач, який чекає саме історичну книжку.
Так само, на думку письменника, і чекають дитячі історичні книжки і підлітки. Свої нові дитячі книжки «Таємниця підводного човна», «Таємниця зміїної голови» та «Таємниця козацького скарбу», як зазначив Андрій Кокотюха, написав для хлопчиків. А якщо книжками зацікавляться і дівчатка, то буде тільки з цього радіти. Загалом вечір пройшов змістовним і цікавим із притаманним письменникові гумором. От тільки шкода, не гадали… Але наступного разу неодмінно поворожимо з Кокотюхою…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *