Я маю право…

З метою формування правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищення рівня правової освіченості громадян, у рамках реалізації  загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві цього тижня було проведено першу частину правових консультацій в бібліотеках Солом’янки. Адже населення не завжди може швидко відреагувати на ті зміни, що відбуваються в правовому законодавстві, а бібліотеки стають саме тими платформами, де і відбувається взаємодія громади та державних установ у вирішенні важливих правових питань.

28 січня в бібліотеці імені М. Бажана спеціаліст Солом’янського РВДВС               м. Києва провів правове консультування на тему «Механізми виконання рішення суду». Були розглянуті такі основні теми, як: порядок отримання та що робити з виконавчим листом; як знайти потрібний підрозділ державної виконавчої служби; рішення суду, які виконуються негайно; новий порядок стягнення аліментів та відповідальність за їх несплату.

29 січня в бібліотеці імені М. Реріха правове консультування на тему «Важливо для кожного, актуально сьогодні» провели: заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства – начальник відділу методології та організації роботи із застосуванням пенсійного законодавства Гребенникова Л. М., заступник начальника відділу житлових субсидій Аристова С. С., державний нотаріус 15 Київської нотаріальної контори Храпійчук Т. В., державний виконавець Оболонського РВ ДВС Федорук М. Ф. та головний спеціаліст Київського міського центру надання безоплатної правової допомоги Мирончук Ю. В. Користувачі бібліотеки та мешканці Солом’янського району мали нагоду поспілкуватися зі спеціалістами на такі важливі теми, як аліменти дітей на утримання батьків, пенсійне забезпечення та субсидії.

30 січня в бібліотеці «Солом’янська» на тему «Права споживачів» консультував державний виконавець подільського РВДВС м. Києва ГТУЮ у м. Києві Лещенко А. О. Були розглянуті наступні питання: що робити, коли через власну необережність ви розбили скляну тару в супермаркеті або пошкодили інший товар? Що робити споживачу, якщо ціни на ціннику і в чекові не співпадають? Як повернути товар у магазин?

01 лютого в бібліотеці імені О. Довженка відбулось заключне на цьому тижні правове консультування на тему «Правові механізми боротьби з колекторським свавіллям». Що являє собою колекторська компанія? Легальні способи протидії колекторам. Відповідальність за порушення прав громадян, гарантованих законодавством про захист персональних даних – на ці та інші питання відповідав державний виконавець Солом’янського РВДВС м. Києва – Мигловець Л. М.

Друга частина правопросвітницьких заходів відбудеться на наступному тижні, з графіком проведення яких ви можете ознайомитись на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янського району та Бібліотеки Солом’янки.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *