Музична хвиля у бібліотеці на Освіти

 Лауреат Всеукраїнських та міжнародних премій Світлана Клочкова-Коваленко (сопрано), Ірина Дробязко (сопрано), Наталії Скворцової (фортепіано) влаштували для читачів бібліотеки справжнє мистецьке свято.

Звучали твори на вірші українських та зарубіжних класиків, покладених на музику Миколи Лисенка та Віктора Косенка. За словами Світлани Клочкової-Коваленко, до творчості відомого українського композитора Віктора Косенка співачка звернулася не випадково. Саме на фестивалі у Музеї-квартирі Віктора Косенка звучали 12 творів композитора у виконанні талановитої Світлани Клочкової-Коваленко.

Більшу частину життя Віктор Степанович прожив у Житомирі. Тут Косенко і його друзі-музиканти створили мистецьке середовище, яке не поступалося столичному. Зі спогадів дружини композитора Віктора Косенка, після кількох репетицій подружжя отримало записку, щоб під вікном поставили ослінчика, щоб було зручно слухати ліричні твори Віктора Косенка.

Тож, хто сьогодні побував на мистецькому святі також попросили поставити під вікнами бібліотеки, щоправда, не ослінчика, а цілу лавку щоб умістилися усі поцінювачі творчості Світлани Клочкової-Коваленко.

Пісня «І знов душа моя», власне, як і називався творчий вечір запам’ятався своєю ліричністю і ніжністю…

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *