Відомі люди. Сергій Гридін

Сергій Гридін – український дитячий письменник.

Писати почав після однієї з перевірок на роботі, працюючи директором Здолбунівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Бажання відірватися від реальності й поринути у світ, далекий від законів про корупцію, бухгалтерської документації та в’їдливих контролерів переросло в написання першої книги про Федька.

« «Найважче, як на мене, писати книжки саме для підлітків. Дитячі книжки простіше писати, бо всі ми колись були дітьми і пам’ятаємо себе якраз у дитячому віці. А підлітки змінюються весь час і змінюються із часом. І тому писати підліткові книжки найважче».

 

Сергій Гридін відомий своїми повістями для підлітків “І паралельні перетинаються”, “Відчайдушні”, “Чужий”, “Не такий”, та іншими (загалом 13 книг) сьогодні представив у бібліотеці свою нову книжку “Дорослі зненацька”, що вийшла друком у Видавництві Старого Лева.

Шістнадцятилітньому Тимкові – героєві “Дорослі зненацька” доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальним за нове життя.
Як зазначив письменник на зустрічі у бібліотеці на вулиці Освіти, книжка має подвійну адресність: і підліткам, і батькам. Загалом ці два світи: дорослий, і дитячий – реальні, як і герої книжок. Навіть головний герой, розміщений на обкладинці книжки “Не такий”, насправді мешкає в Львові. Так що письменник описує у своїх повістях реальні речі, і пише зазвичай у відпустці, щоб якнайповніше передати емоції. А сюжети для книжок підказував син. І самому письменникові цікаво, як створюється прикольна історія чи серйона повість, і чим саме вона закінчиться, а головне – хто буде її читачем. А читачі? Вони є! І сьогодні ще з`явилися нові…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *