Радісний День Києва-2019 у парку «Відрадний»

Солом’янці вміють святкувати. І це вони довели 25 травня в День Києва в парку «Відрадний». Навіть дощ не завадив їхньому відпочинку, вони на нього не зважали.

Свято відбулося за підтримки столичної влади, зокрема з народом були заступник міського голови В’ячеслав Непоп, депутат у Верховній Раді від Солом’янки Дмитро Андрієвський і, звичайно, очільник району Ігор Довбань. Представники влади вітали з Днем Києва присутніх пенсіонерів, молодь, школярів, малечу. Вони підходили до кожної ятки, де були виставки наукових, мистецьких, навчальних закладів району. Не оминули чиновники і бібліотекарів, в 17 наметах яких кипіла творча діяльність. Ігорь Довбань охоче сфотографувався і отримав оберіг – ляльку-мотанку від представниць бібліотеки ім. Ф. Достоєвського, що на Освіти,14А.

Керівник району, спілкуючись з дітками, по-змовницьки повідомляв їм: «У нас сьогодні є вата і вона безкоштовно!». Було чимало й інших розважань для малечі. Це і каруселі, й чудо-поїзд, різні спортивні змагання, а також танці гуртом, обіймашки з білим ведмедем, Мікі-Маусом та іншими мультяшними персонажами і лабіринт, де дозволялося розкидати каміння.

На чатах у парку стояв пожежний «рояль», а біля скульптури закоханим поліція дозволяла дітлахам відчути себе трішки представником влади. Офіцер поліції пояснювала школяреві, яким має бути справжній поліцейський, і як можна перевірити документи поліціянта звичайному громадянинові.

Коли діти стомлювалися від рухливості, то могли пограти в «тихі ігри»: шахи чи шашки, але їх магнітом притягували намети бібліотек «Солом’янки». Бо там був «Фонтан казок» з огромом книжок улюблених дитячих письменників Івана Андрусяка, Сашка Дерманського, Сергія Пантюка та інших. А також діти залюбки робили закладки для книжок, розфарбовували на папері символ Києва ‑ листя каштанів, малювали крейдою на асфальті, вбиралися в «королівський одяг», виготовляли оригамі. Батьки ж цікавилися літнім відпочинком своїх чад. Тому на майстер-клас з виготовлення оберегів – ляльок-мотанок записалися до Світлани Молчанової, представниці бібліотеки ім. Ф. Достоєвського.

Виступаючи перед солом’янцями зі сцени влада обіцяла продовжувати тримати курс району на подальше процвітання: «Бо Солом’янку знають не тільки по всій Україні, а й за кордоном!» ‑ засвідчив Дмитро Андрієвський.

На сцені не втомлювалися артисти. Перед присутніми містянами виступали дитячі гурти «Чорнобривці», «Чисті роси», «Ластівка», «Терниця», а також знаменитий ромський Театр «Романс» (керівник Ігор Крикунов). Родзинкою свята став виступ Едуарда Порядченка. Знаменитий монолог Остапа Вишні «Ярмарок» він виконав не гірше Анатолія Паламаренка. Як з’ясувалося під час розмови, восьмирічний майстер художнього читання особисто знайомий з українським артистом, а сам на сцені з трирічного віку.

Після дощу крізь хмари пробилося сонечко і осяяло цього хлопчика в українських строях, який впевнено почувається українцем. Добре, що в України таке майбутнє! З Днем Києва, мешканці столиці!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *