6 найголовніших подій тижня

Від 30 вересня по 6 жовтня у бібліотеках Солом’янки відбулося 6 цікавих подій, а саме:

30 вересня

У бібліотеці ім. В. Кудряшова з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відбулося Дублер-шоу «Бібліотекар на годину».

Користувачі мали можливість спробувати себе в ролі бібліотекаря, дізнатися деякі секрети професії. Вони обслуговували читачів, допомагали у пошуку конкретних книжок, радили, що прочитати.

1 жовтня 

У бібліотеці сімейного читання ім. О. Гончара відбувся урок-гра у Книжкобусі (мобільна бібліотека Фундації Дарини Жолдак). Тема інтерактивного уроку – «ЧИТАТИ-ГРАТИ-НАВЧАТИСЯ». Це були еко-читання: про проблеми екологічної ситуації у Світі; презентація «Сміття і екологія»; інтерактивна еко-гра з основ практичної еко-грамотності «Розсортуй сміття правильно».

2 жовтня 

У бібліотеку ім. П. Вершигори в БіблоАльтанку на казкову вікторину завітали учні 3 класу ліцею № 310 «Творчість». Діти показали себе справжніми знавцями казок ‑ відгадували їх, виправляли помилки, а ще інсценували казку «Ріпку».

3 жовтня

  • у бібліотеці ім. М. Реріха до Міжнародного дня людей поважного віку для читачів-ветеранів бібліотекарі підготували святковий концерт «Тепло сердець», за участі вокального гурту «Веселочка».

  • у бібліотеці ім. В. Кудряшова відбулася Зустріч з Максимом ПАЛАМАРЧУКОМ, колишнім читачем, який став письменником. Автор презентував книжку «Військово-морська міць та її межі».

  • У бібліотеці ім. О. Донченка, до 110-річчя з дня народження Богдана-Ігоря Антонича, відбулася літературна година «Його душа у слово перейшла», на яку були запрошені учні 5-Б класу ліцею КПІ. Учні з захопленням читали вірші зі збірки «Росте хлоп’я, мов кущ малини».

 

«Його поезія є незаперечним свідченням того, що великий талант обов’язково зреалізує свої можливості за короткий час і проб’ється крізь перепони провінційного мислення на дорогу передових думок свого часу, дорогу, яка поєднує національного художника із мистецтвом світовим і в той же час із найглибшими і найродючішими пластами рідної землі й рідної культури», ‑ писав Дмитро Павличко, котрий свого часу доклав чимало зусиль, щоб читач ознайомився з віршами Б-І. Антонича.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *