Зустріч з Олександром Козинцем

Творчість Олександра Козинця належить до сучасної молодої літератури. Автор публікується у збірках, літературних часописах та альманахах. Окрім віршів та прози, Олександр співає в хорі, пише пісні, викладає в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова, тому, як він іронізує, у нього «день – для роботи, а ніч – для життя».

 

На початку року дуже хочеться чогось світлого і несподіваного. Олександр – давній друг бібліотеки, і не секрет, що про нього тут згадують весь час. Бо надто він багатогранний: викладач, науковець, поет, есеїст, музикант, організатор низки літературних та соціальних проєктів…Певна річ, він – активна, світла, діяльна молода людина, графік якої розписаний на місяць уперед. Однак нам таки вдалося «вполювати» вільну часинку Олександра Козинця, чим ми щиро тішимося! Сьогодні він представив своє нове, розкішно соковите чотирикнижжя – поетичну тетралогію “Сезони днів”.

Це верліброва книжка, легка й настроєва, але й філософськи всеохопна водночас. Без перебільшень, цікаве видання, яке збагатило нашу бібліотеку! Беззаперечний факт: книжка потрапила до нашої бібліотеки найперше – ще ранньої осені 2019! У автора є не один десяток поезій про кольори, звуки, дотики, запахи, жінок, тумани, дощі… Усе це було перелито у цей своєрідний поетичний календар, у якому на кожен день року припадає свій вірш. Крім віршів з нового видання, над яким він працював з 2017 року, Олександр читав свою ранню і новітню римовану лірику. А відбувало дійство за підтримки музиканта, композитора, Олександра Бражена!

 

Звучали фантастично красиві композиції світових композиторів: «Ялина» Яна Сібеліуса (Фінляндія), «Граючи у любов» Еніо Морріконе (Франція), «Поцілунок дощу» Юріма (Японія). Це було щось неймовірно чуттєве та відверте. Тонкий смак піаніста й насолода від гри читалися у найменшому звуці та русі! Потім ще довго не хотілося розходися, бо за такої затишної камерної атмосфери захотілося поставити безліч запитань, творчих і не дуже. Говорили про коди буття, про гармонію, про щирість, про служіння, про непідкупність. Дякуємо двом талановитим митцям, які задали заряд бадьорості на рік уперед! Ця зустріч іще довго нас зігріватиме і надихатиме!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *