«Невідомий Рильський» у ЦРБ імені Достоєвського

12.02.2020

12 лютого 2020 року, до ювілею Максима Тадейовича Рильського, у Центральній бібліотеці Солом’янки відбулася культурологічна зустріч «Невідомий Рильський» за участі онука і правнука знаного українського поета.

Допитливими гостями заходу були учні навчальних закладів Солом’янського району. Яблуку  упасти було ніде. Сиділи щільно, стояли в залі й в коридорі, бо ж гості у нас були знатні!

Про Рильського, якому вдалося уникнути розстрілу, про дружбу з Хрущовим, про список з 18 осіб, кому письменник планово щось дарував або допомагав фінансово тощо, захопливо розповів його онук – Максим Георгійович Рильський. А про походження роду Рильських і про герб прізвища повідав присутнім його правнук – Назар Рильський. Дивилися також документальні кадри з життя Максима Тадейовича. І головне, дізналися, як вдалося вижити й залишитися Людиною у добу Країни Рад…

Було неймовірно цікаво й пізнавально слухати шанованих гостей. Не хотілося відпускати їх, не розпитавши про все…

Щиро дякуємо родині Рильських за щедрі дарунки! «Мудрості від Максима Рильського: вислови, поради, роздуми, настанови, звернення, міркування» (2018) невдовзі будуть доступними читачам усіх бібліотек Солом’янки, а скарбничка творів М. Рильського у Центральній районній бібліотеці поповнилася вибраним – із прози знаного поета «І розіллється знов медами…» (2019), із поезії – «На білу гречку впали роси» (2015); перекладом зі старослов’янської – «Слово про Ігорів похід» (2015), поетичними збірками – «Добре бути молодим» (2007) і  «Сонети» (2005) та пам’ятним буклетом Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *