Під зірками Кохання і Дарування книжок

Тиждень минув у підготовці до Дня закоханих і Дня дарування книжок.

Але були й інші події…

 

Бібліотека на Освіти, 14а

10.02

Перша зустріч Дискусійного Клубу #Прочитання: точки дотику” у рамках Вільний Світ бібліотек Солом’янки відбулася! Дякуємо всім, хто був присутній, а саме: семеро поетів, троє бібліотекарів, два інженери, два журналісти, по одному психологу, історику, математику та музиканту – людям, які постійно «в темі» читання, які вболівають за книгу у різних форматах, популяризують її, діляться своїми уподобаннями.

12.02

Відбулася культорологічна зустріч “Невідомий Рильський”. Про Рильського, якому вдалося уникнути розстрілу, про дружбу з Хрущовим, про список з 18 осіб, кому письменник планово щось дарував або допомагав фінансово тощо, захопливо розповів його онук ‑ Максим Георгійович Рильський. А про походження роду Рильських і про герб прізвища повідав присутнім його правнук ‑ Назар Рильський. Дивилися документальні кадри з життя Максима Тадейовича. І головне, дізналися, як вдалося вижити й залишитися Людиною у добу Країни Рад… Бібліотеки Солом’янки отримали в подарунок книжки “Невідомий Рильський”, а наша ‑ примірник прози! легендарного Рильського!

13.02

Відбулася зустріч “Афганські спогади ” Ігора Рубцова зі студентами залізничниками.

А цього ж дня ввечері в переддень Дня Закоханих відбулася презентація книжки “Афродита” Антоніни Спірідончевої. Це сатиричні вірші ‑ переспіви грецької міфології на сучасний лад. Навідліг про кохання і гендерні стосунки, вишуканою українською, не брутально й влучно, у стилі Котляревського, але по-жіночому в’їдливо, так змалювала поетеса любовні клопоти богів і богинь.Сміх присутніх котився луною… Ось така вона, авторка 6 книжок – Антоніна Спірідончева.

14.02

У Всесвітній день дарування книжок, ми щиро дякуємо тим, хто вміє дарувати й отримувати задоволення від цього! творча акція проєкту «Вільний Світ», із незвичною назвою «Автограф у доступі» Так українською поетесою, волонтеркою на ниві культури, а зараз і бібліотекаркою Тетяною Яровициною ініційовано передачу у фонд улюбленої бібліотеки на Освіти, 14а власної колекції книжок, яку становлять переважно авторські та колективні збірки творів сучасних українських поетів та письменників, історична та сутнісна українська література.

Бібліотека ім. М.Реріха

13.02

Напередодні Дня Святого Валентина до бібліотеки запросили київського письменника, сценариста та гумориста Андрія Костюченко. Під час зустрічі з молоддю Київського вищого професійного училища №46, переважною більшістю якої були дівчата, пан Андрій презентував свою книжку «Странные люди городского типа», в яку увійшли твори написані у різні роки. Тонкий гумор та іронія, які прикрасили книгу, не залишили байдужою аудиторію. Скетчі, афоризми, вірші про кохання та перші почуття були такими зрозумілими. Далі коротка оповідь письменника «Київ та інші цікавинки України у краєзнавчих розвідках Андрія Костюченко» за матеріалами публікацій в журналі «Історія. Новий погляд» спонукала до нової зустрічі з ним, тільки вже в іншому форматі. Історико-краєзнавчі рубрики «Скарбниця нації» та «Міські етюди. Прогулянки Хрещатиком» які пан Андрій веде в цьому журналі викликали велике зацікавлення аудиторії.

Цього дня до Міжнародного дня дарування книг до Бібліотеки завітали найменші читачі, вихованці садочку №360. Яке ж було здивування, коли кожний малюк отримав у подарунок від бібліотеки цікаву та яскраву книжку. «То що її можна забрати додому і не повертати?» – раділи діти. Цього дня присутні читали книжки вголос, розгадували загадки, роздивлялися ляльок-мотанок та картини у вітальні, ділилися враженнями від побаченого і почутого. Свято Книги вдалося!

Бібліотека ім. Бажана

10.02

Бібліотеки Солом’янського району ‑ офіційні амбасадори урядового проєкту ,,Дія. Цифрова освіта”. Безкоштовне навчання із цифрової грамотності отримують уже відвідувачі бібліотеки!

12.02

Бібліотека запрошуємо на презентацію та знайомство з авторкою художньої виставки, читачки Ольги Урвант. Вона тривалий час проживала закордоном, подорожуючи та працюючи в 15 країнах: Південної й Центральної частини Європи та Близького Сходу. Авторка пише полотна маслом у змішаній техніці лесування з пастозною. Картини Ольги насамперед відображають її внутрішній світ, емоції, особисті переживання і натхненні подорожами, музикою, природою.

В романтичній атмосфері при світлі свічок відбувся музично-літературний вечір до Дня закоханих! Свою поезію та прозу презентували молоді автори Анастасія Ковальчук та Анастасія Гашенко. Також приємні творчі подарунки були і від гостей.

Бібліотека ім. М.Лермонтова

13.02

Напередодні свята закоханих до бібліотеки завітали люди віком 50+ від благодійного фонду “Життєлюб” на лекцію блогера та фотографа Анни Ватман “Як знайти кохання в Інтернеті”. Пані Анна розповіла присутнім:

  • з чого починати пошук свого кохання в Інтернеті;
  • як знайти свою другу половинку та друзів у ХХІ столітті;
  • як слід поводитися в мережі;
  • що таке Тіндер і чому більшість людей знайомляться саме у ньому.

16.02

Багато людей розуміють і цінують книгу як предмет не тільки матеріальної, а й, у першу чергу, духовної цінності, цінують ті почуття і емоції, які дарує читачеві автор. У Міжнародний день дарування книжок подаровані книжки поповнять фонд бібліотеки та дадуть змогу іншим людям познайомитися з ними.

Бібліотека ім. Гончара 

14.02

Бібліотека подарувала книжки для Бібліотеки Української Книги (БУК) з міста Сєвєродонецьк, що на Луганщині, якою опікується Всеукраїнське товариство “Просвіта”. Нагадаємо, що започаткувала цей день засновниця відомого сайту Delightful Children`S Books у США Еммі Бродмур зі своїм синочком. Якось він запитав у мами, чому не існує особливого дня, коли люди дарували б один одному книги? Еммі вдалося донести важливість цієї ініціативи та надихнути людей приєднатися. Проектом відразу ж зацікавилися відомі блогери, письменники, активісти. І тепер цієї чудової традиції дотримуються по всьому світі.

Бібліотека ім. Пироговського

14.02

Святкування Дня всіх закоханих неможливо уявити без головного його атрибуту ‑ валентинки. Бібліотека провела майстер-клас “Валентинки-веселинки” для молодших своїх читачів, на якому замість всім звичних серденьок запропонувала виготовити хмаринки. Вони нестимуть у собі любов та веселощі, закладені в них дітками під час їх виготовлення.

Бібліотеки ім. М.Бажана та ім. О.Пироговського провели спільний захід, приурочений до Дня всіх закоханих. Чи вміємо ми кохати? Яка буває любов? Чи вміємо відрізнити справжнє кохання від фальші? Чому це почуття не тільки окриляє та надихає, а й може вбити? Молоді та талановиті Ковальчук Анастасія, Серебрій Крістіна, Лагутов Арсеній підняли та обговорили ці та інші питання з присутніми. Для прикладу були обрані літературні та пісенні герої.

Бібліотека №11

13.02

15 лютого 1989 року – останній солдат покинув територію Афганістану. Реальні цифри втрат Радянський Союз приховував. Загалом через “миротворчий контингент” пройшло 160 тисяч українців. Із них більше 3300 загинуло, 60 зникло безвісти або втрапило в полон. Пригадуючи події, бібліотека долучилася до реалізації програми «ПЛЕКАЄМО НЕЗБОРИМУ НАЦІЮ». Так відбувся вечір пам’яті, до річниці виведення військ з Афганістану, зі знавцем історії тих страшних подій. Дізналися, якими були наслідки війни для афганського народу. Яким чином радянські війська опинилися на території Афганістану.

Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає.

14.02

Напередодні Міжнародного дня дарування книг, у рамках проекту “Просування читання і книги”, у бібліотеці провели акцію ‑ “Подаруй бібліотеці книгу”.

Бібліотека ім. Світличного 

10.02

І знову в бібліотеці “Відчиняє двері казка” для найменших користувачів та їхніх батьків. Діти слухали українську народну казку “Про морського царя та його дочок”. А тема кохання була продовжена під час майстер-класу. Діти із задоволенням виготовляли святкові валентинки. Далі ще було спілкування, спільні ігри та розваги. Батьки теж спілкувалися, читали, як дитячі книги, так і літературу для дорослих. З гарним настроєм полишали бібліотеку!

Бібліотека ім. Багряного

14.02

Величезне серце, наповнене різноманітними маленькими сердечками-витворами рук юних майстрів і майстринь гуртка «Таланти і шедеври». Такий подарунок читачам до Дня усіх закоханих!

Бібліотека №15 на Шулявці

11.02

Що може бути краще за усміхнених дітей? Правильно ‑ усміхнені діти у бібліотеці! Розуміння того, що саме бібліотека сприяла цим щирим посмішкам викликає неймовірно теплі відчуття та натхнення:

✅Екскурсія бібліотекою

✅Спілкування

✅Майстер-клас

✅Пізнавальна бесіда про Африку

Веселий старт року Африки в Україні ‑ драйвово й кольорово

13.02

День святого Валентина – це не лише свято квітів та подарунків. Це символічний день для вияву більшої уваги та любові тим людям, які перебувають поруч з вами. Саме тому дітлахи 2-го класу створювали свої валентинки не лише з паперу та олівців, а додали до них любові, доброти, радості та позитиву! Творча година у бібліотеці пройшла дуже весело, активно та пізнавально. Любіть та даруйте радість і кохання!

Бібліотека №13

Бібліотека ім. Вершигори

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *