Зустріч з учасниками Революції Гідності у Бібліотеці імені М.Реріха 18.02.2020

20 лютого наша країна відзначає День Героїв Небесної сотні!

Шість років тому події, які відбулися на Майдані змінили багатьох із нас, ми усвідомили, що є українським народом, громадянами своєї країни, які готові захищати свої права, свою землю, свою державу.

Щоб відтворити події Майдану, поговорити про важливість цього історичного моменту для України ми запросили на зустріч з учнями 8-х класів Ліцею КПІ безпосередніх учасників Революції Гідності Ірину Деревицьку та Максима Петренка. Що можуть пам’ятати та усвідомлювати діти, яким на той момент було по 7-8 років? Але пам’ятають! Пам’ятають, як стривожені батьки були прикутими до телевізора в очікуванні новин, як передавали речі та продукти для мітингувальників. А сьогодні ці діти наче машиною часу перенеслись у ті буремні дні, коли палав Майдан, такою була реалістичною та емоційною розповідь наших гостей.

Під час заходу Петренко Максим, який є ще й безпосереднім учасником боїв під Слов’янськом презентував аудиторії, переважну більшість якої складали хлопці, свій роман-щоденник добровольця «Спокійної ночі». Сюжет охоплює проміжок подій від 20 лютого по 24 липня 2014 року. Суспільство, яким його бачить боєць, що може зробити людина, коли її світ руйнується на очах та важливість спілкування в умовах війни – головні теми роману.

Спокійний, виважений Максим Петренко, який сьогодні є викладачем ІТ-дисциплін в університеті та емоційна й щира Ірина Деревицька – педагог, правоохоронець та психолог за фахом, ось такі вони наші герої, які є яскравим прикладом відданої любові, самопожертви заради України! Герої серед нас!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *