Тиждень 2 – 8 листопада

У переддень дня української мови і писемності говорили про можливості й бажання вивчення мови в інтернеті за допомогою освітньої онлайнової платформи «Є-мова», а також під час зустрічі – «ЧАС НАРОДУ» ‑ спілкувалися на тему національної самоідентифікації та разом із психологом вчилися мрію перетворювати на мету.

2 листопада о 15-00 на платформі Публічні бібліотеки Солом’янки відбувся відбувся вебінар тренера з персональної ефективності, емоційного інтелекту та комунікацій Освітнього Хабу міста Києва у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт» Вікторії Дівоньки на тему: «Як з мрії створити мету: у чому різниця, формування, емоційні складові».

Запис етеру:

https://www.facebook.com/166729793772779/videos/1103768786706391

04 листопада 15-00 на платформі Публічні бібліотеки Солом’янки відбулася онлайн-зустріч із В’ячеславом Купрієнком, офіцером запасу, учасником бойових дій в Афганістані, волонтером російсько-української війни на Донбасі, котрий незліченну кількість разів концертував на передовій, автор пісень, лауреат фестивалю «Пісні, народжені війною», письменник.

Фокус зустрічі – «ЧАС НАРОДУ» ‑ тема національної самоідентифікації та дієвості, яка є на вістрі нашої доби. За словами пана В’ячеслава: «Нашому поколінню випала доля жити в буремні революційні, воєнні часи ‑ драматичні й криваві… Водночас цікаві й творчі. Драми відбуваються в душі кожного, у кожній родині та у суспільстві в цілому. Паралельно йде декілька основних процесів, які рухають коло історії: збройна боротьба за вихід з колоніальної залежності, зміна цивілізаційного вектора за віссю свій-чужий, народження нації, мовне відродження, державне будівництво та особиста національна само ідентифікація». Поет Станіслав Чернілевський (на слова якого звучали пісні) назвав цю годину ‑ Час народу. Саме так називається і музичний альбом В’ячеслава Купрієнка, саме таку назву має його щорічний «звітній» концерт, який мав би втретє відбутися у Центральному будинку офіцерів (до речі, є у планах на грудень). А поки «Час народу» під гітару бард В’ячеслав Купрієнко виконав свій концерт онлайн під крилами Солом’янської бібліотеки.

Слухайте етер:

https://www.facebook.com/166729793772779/videos/381378319673393

6 листопада о 15-00 відбулася зустріч із менеджеркою першої онлайнової платформи Є-Мова з вивчення української Ольгою Андрусенко, координаторкою безкоштовних мовних курсів у Києві.

Напередодні 9 листопада ‑ Дня української писемності і мови говорили про можливості й бажання вивчення мови в інтернеті. «Є-мова» ‑ це освітня онлайнова платформа громадської організації «Український світ», метою якої є створення позитивного україномовного культурного простору через популяризацію та навчання української всіх охочих. З’ясувалося, що ці безкоштовні курси української мови розпочали свій шлях 2012 року в Криму як відповідь на Мовний Закон Колесніченка-Ківалова. То чи можна вивчити нині українську на платформі Є-Мова?

Запис етеру:

https://www.facebook.com/zbs.solomyanska/videos/782999189208211

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *