Тиждень 5 -11 квітня

Тиждень видався ще щедрішим на події, ніж попередній, з огляду на посилення просвітницької роботи бібліотек у мережі в карантинних умовах. На сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулося 6 онлайн-зустрічей з різних тематик, а також один антистресовий zoom-тренінг. Проте про все у свій час.

 

НЕбезпечні іграшки реальність чи вигадка?

5 квітня відбулася просвітницька онлайн-зустріч з Наталією Іваненко – юристом, виконавчою директоркою ГС «Українська Асоціація Індустрії Іграшок». Сьогодні в магазинах та на ринкових майданчиках представлено безліч дитячих іграшок. Але чи багато серед них іграшок, абсолютно безпечних для дітей? За статистикою в іграшкових магазинах України 70% усього асортименту становлять вироби країн-імпортерів, серед яких лідирує Китай.

Як же вибрати безпечну іграшку для своєї дитини? На які чинники варто звернути увагу при купівлі іграшки? Які законодавчі акти та інструкції регламентують параметри безпечності іграшок та запобігають потраплянню неякісної іграшкової продукції до споживача? Які загрози криються в неякісних іграшках? Яких стандартів мають дотримуватися виробники та продавці іграшок? Яку обов’язкову інформацію має містити маркування іграшкової продукції? Чи дозволяє законодавство України повертати неякісні іграшки, як і будь-який неякісний товар? На ці та інші важливі питання дано фахову й детальну відповідь на вебінарі.

Запис етеру: https://fb.watch/4SLtfVcJZS/


Найчесніше змагання змагання із самим собою

6 квітня до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку відбулася онлайн-розмова «Найчесніше змагання із самим собою» з Артемом Лобановим, людиною, залюбленою у спорт.

Артем Лобанов – книговидавець, книжковий менеджер, який все життя любить спорт, тренується і вважає це необхідним для кожної людини. Нинішня розмова – про професійний та аматорський спорт, фізичну культуру як таку та про безліч цікавих навколоспортивних тем, які засновані на власному життєвому досвіді нашого гостя.

Детальніше про міркування Артема Лобанова про важливість спорту в житті кожного дивіться у відео.

Запис етеру: https://fb.watch/4SM8AhBGEm/


«Вирок українському сміху»: українські гумористи, які стали жертвами репресій радянського терору

7 квітня відбулася онлайн-лекція «Вирок українському сміху», яку запропонувала пані Тетяна Шептицька, заступник генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» у рамках спільного проєкту, спрямованого на поширення відомостей про людей, які знайшли свій спочинок в Биківнянському лісі, про таємниці архівних документів.

Ця лекція присвячена когорті українських гумористів, які стали жертвами репресій радянського терору. Йшлося про основні теми та тенденції української гумористичної літератури, про виникнення журналу «Червоний перець», про те, хто придумав таку назву для гумористичного журналу, яка доля спіткала українських письменників-гумористів В. Чечвянського, Ю. Гедзя, Ю. Вухналя, В. Ярошенка та інших? Якими способами радянська влада знищувала українських письменників-гумористів? В чому трагізм і значення літератури «Розстріляного відродження»? Про ці та багато інших тем цікаво та фахово розповіла Тетяна Шептицька, посилаючись на розсекречені документи з архівів КДБ. Інформація дуже цікава, унікальна, дбайливо зібрана і збережена в історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

Детальніше дивіться у відео.

Запис етеру: https://fb.watch/4SLElfHbMl/


Будьмо здоровими і дужими!

8 квітня до Всесвітнього дня здоров’я відбувся вебінар-інформування «Будьмо здоровими і дужими!», який провів Отто Стойка, лікар-методист Київського міського центру громадського здоров’я.

Здоров’я – це сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття та необхідною умовою здійснення творчих планів, високої працездатності. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне – дарує спокій та чудовий настрій. Їх можна сформувати тільки шляхом отримання знань і постійної роботи над собою. Для того, щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль, адже стан здоров’я людини залежить на 20% від спадковості, на 10% – від рівня розвитку медицини, на 20% – від стану довкілля, на 50% – від способу життя. Здоровий спосіб життя – це дії, спрямовані на запобігання захворювань, зміцнення всіх систем організму та поліпшення загального самопочуття людини. Лікар наголосив, що саме спосіб життя має найбільший вплив на стан здоров’я, а здоровий спосіб життя, в свою чергу, закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості.

Запис етеру: https://fb.watch/4SMC3zrr_o/


Онлайн-зустріч із Лесею Мовчун

9 квітня відбулася онлайн-зустріч із улюбленою дитячою авторкою, українською письменницею, мовознавицею, кандидаткою філологічних наук, головною редакторкою журналу для дітей «Крилаті», авторкою книжок для дітей і дорослих, лауреаткою літературних премій імені Платона Воронька (2019), «Благовіст» (2021), Корнійчуковської премії (2019), переможницею літературних конкурсів: «Напишіть про мене книжку» (2018), Дитяча Коронація (2020) та ін.

Цікаво, що у письменниці в шухляді живе справжній равлик, якого звуть Дюймовочка. Письменниця охоче бере його на свої зустрічі з читачами. І не тільки про цю цікаву особливість дізнаються глядачі. Про творчість, про наукову діяльність, яка тільки допомагає і наснажує письменницю. Про необхідність вивчення і поглиблення своїх знань мови, про свою творчість та творчі плани, про те як науковці є водночас письменниками, поетами, перекладачами. розповіла письменниця Леся Мовчун.

Запис етеру: https://fb.watch/4SMNRGLJAh/


«Київ-Флоренція: побратимство міст». Зустріч 2

9 квітня відбулася онлайн-зустріч “Київ-Флоренція: побратимство міст” із Мариною Шавровою, мешканкою міста Флоренція, модераторкою групи Українська молодь у Флоренції і Тоскані, викладачкою, громадською діячкою в рамках бібліотечного проєкту “Читання як культурна дипломатія” та її інформаційно-розважальної серії “Киянка і Червона лілія”. Адже дипломатія це частина культури.

Пані Марина докладає зусиль у царині культурної дипломатії, у налагодженні культурних зв’язків між народами Італії й України. Цього разу вона розповіла глядачам про цікаві моменти в культурному житті італійського суспільства. Зокрема, про довгоочікувану подію, яка продовжила поєднання двох світових міст Києва і Флоренції, – про відкриття пам’ятника Т. Шевченку 9 березня 2021 року, а також про інші пам’ятники Кобзарю, які є в Італії, про історію іх появи в країні. Про італійський футбол як частину культурного життя цієї країни, про італійських (зокрема флорентійських) футбольних вболівальників. Цікавими були меседжі Марини Шаврової про те, як інтегруватися в італійське суспільство і не втратити свою національну ідентичність, про інститут сім’ї та про освіту в Італії. Глядачі етеру почули багато цікавих фактів про культуру, суспільне життя та культурні зв’язки українського та італійського народів.

Запис етеру: https://fb.watch/4SNgmRV0Qk/


«Ми і наше середовище 2021: антистресові практики на кожен день»

8 квітня відбулася незвична подія перший zoom-тренінг психологині Наталії Щербини, нашої колеги. Тема зустрічі: «Ми і наше середовище 2021: антистресові практики на кожен день». Антистресові тренінги в рамках циклу внутрішніх семінарів за темою «корпоративна психологія»покликані допомогти бібліотекарям Солом’янки та іншим учасникам створити карту власних ресурсів, які можна використовувати для покращення свого психічного і фізичного стану під час впливу стресу. Під час тренінгу було проведено тестування учасників на рівень стресостійкості та сформованості навичок опрацювання стресу та проговорено можливі шляхи стресовідведення. Наступні тренінги Наталії Щербини заплановано на 15, 22, 29 квітня.


Також протягом тижня Публічні бібліотеки Солом’янки підготували та провели інші цікаві незабутні заходи, серед яких:

 

5 квітня

У блозі ЦРБ ім. Ф. Достоєвського «Київ і Солом’янка: історію пишемо самі» інформування «Імена, з якими ми живемо. Вулиця Олексія Шовкуненка»:

https://solomyanka-kray.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

 

Центральна бібліотека Солом’янки у facebook:

  • допис про Едуарда Драча – кобзаря, бандуриста, лірника, поета, барда, рок-музиканта – лікаря за фахом.

https://www.facebook.com/biblioteka.na.osvity/photos/a.859176877558257/2041464835996116/?type=3&theater

  • для наймолодших читачів серія цікавих вікторин «Сторінками дитячих казок»:

https://view.genial.ly/606af3cad2630a0d18efb9d5/learning-experience-didactic-unit-storinkami-dityachih-kazok

На сторінці «Бібліограф Достоєвського» у facebook:

Корисна інформація:

  • «Названі лауреати премії імені Галшки Гулевичівни за 2021 рік»:

https://litgazeta.com.ua/…/nazvani-laureaty-premii…/

  • «Названо цьогорічних лауреатів літературної премії “Благовіст»:

https://litgazeta.com.ua/…/u-natsionalnij-spiltsi…/

  • «З 5 квітня по 5 травня триватиме Конкурс відеопоезії “До слова: Витіснене покоління»:

http://bukvoid.com.ua/events/konkurs/2021/04/05/123700.html

  • «Спецпроєкт «Леся Українка. 30 радіоісторій»:

https://chytomo.com/30-radioistorij-pro-lesiu-ukrainku…/

  • «Українці можуть подати документи на реєстрацію шлюбу онлайн»:

https://yaizakon.com.ua/registratsiya-braka-onlajn-kak…/

  • «Як працюватиме пошта в Києві під час локдауну»:

https://fakty.com.ua/…/20210405-yak-pratsyuvatyme…/

  • «Як працюють банки Києва під час локдауну»:

https://fakty.com.ua/…/20210405-yak-pratsyuvatymut…/

  • «Як працюватиме Нотаріальна палата під час карантину»:

https://sud.ua/…/197995-posileniy-karantin-u-kiyevi-yak…

  • «Як стати на військовий облік в Києві: адреси військкоматів та перелік необхідних документів»:

https://www.44.ua/…/kak-vstat-na-voinskij-ucet-v-kieve…

  • «З 5 квітня змінюється порядок надання послуг у Центрах обслуговування платників»:

https://sud.ua/…/198006-z-5-kvitnya-zminyuyetsya…

  • «До 35-х роковин. В Україні презентували мобільний застосунок про Чорнобиль з доповненою реальністю»:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid…

  • «Змінено дату пробного ЗНО в Києві»:

https://kiev.dozor.ua/news/obwestvo/1208392.html

  • «Як отримати спецперепустку на транспорт в Києві»:

https://kyiv.today.ua/ru/kak-poluchyt-spetspropusk-…

Сьогодні в пресі:

  • «Голос України» – «Валерій Друженко. Поширення кіберграмотності дасть змогу ефективно протистояти загрозам: у парламентському Комітеті з питань цифрової трансформації обговорили практику застосування та виконання норм Закону про основні засади забезпечення кібербезпеки України»:

http://www.golos.com.ua/article/344162

  • «Урядовий курєр» – «Україна Кабінет Міністрів Про внесення змін до Технічного регламенту безпечності іграшок : постанова від 31 березня 2021 р. № 282:

https://ukurier.gov.ua/…/new…/pdf/2021-04-02/64_6932.pdf

У бібліотеці ім. М. Реріха – вікторина «Здоровʼя – перший обовʼязок у житті!»:

http://rerixlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

Бібліотека ім. О. Новікова-Прибоя у facebook – інформування про те, що цього року, у видавництві «Кондор» вийшли дві книжки української письменниці Ірини Власенко«Спіраль мовчання» і «Всередині яблука»:

https://www.facebook.com/novikov.pryboi/photos/pcb.2894885400837951/2894884567504701/

Бібліотека ім. М. Бажана у facebook створила інформаційний допис про те, що 5 квітня 1732 р. в місті Грасс народився видатний французький художник Фрагонар Жан Оноре:

https://www.facebook.com/100005447344503/videos/1532982363559994

Бібліотека ім. М. Лермонтова створила відео-презентацію творчому хлопцеві Алексу, який за допомогою LEGO чудово експериментує та робить цікаві речі. Фантазуючи, він конструює підводні човні, гоночні авто, авіалайнери, зброю і багато іншого:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

Бібліотека ім. О. Гончара:

  • створила книжкову виставкау «Яку професію обрати?»:

https://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

  • бібліографічний етюд про каву, кавомолку і літературу:

https://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_63.html

  • заняття гуртка малювання «Малюємо сливу»:

https://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html  

Бібліотека ім. О. Довженка:

  • створила допис до Міжнародного дня моральності – пам’ятної дати, заснованої згідно з Резолюцією, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН 25 липня 2019 р.:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

  • книга дня: «Солодка Даруся» від Марії Матіос:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_17.html

  • книжка англійською – «English Time with a Librarian»:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/english-time-with-librarian.html

У блозі Бібліотеки №11:

  • інформаційний допис «Спорт для всіх – єднає Україну!»:

https://publ-library11.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

  • «Зіркове небо нас таємницями манить»:

https://publ-library11.blogspot.com/2021/04/blog-post_45.html

  • у facebook – віртуальна виставка малюнків до Всесвітнього дня авіації та космонавтики:

https://www.facebook.com/biblioteka.kyiv11/photos/a.2742423119101210/4185210298155811/

У блозі бібліотеки №13:

  • книги про Вінстона Черчилля:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

  • книги про англійців з фонду бібліотеки №13:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/13.html

  • книги Вікторії Шаблівської з фонду бібліотеки №13:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/13_5.html

У блозі бібліотеки «Солом’янська»:

  • творча майстерня «Роби своїми руками». Основне правило майстерні – дарувати своїм користувачам багато задоволення, викликаючи все цікавіші емоції як у дітей, так і у дорослих!:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

  • у facebook165 років від публікації роману Томаса Майн Ріда «Квартеронка» (1856). Це один із найкращих творів ірландського письменника:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/3790296001039729

Бібліотека ім. Є. Гуцала:

  • інформування про Рене Ґоссінні французького письменника, видавця, сценариста і режисера:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/293395065573978

  • гарбузовий кулінарний майстер-клас:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/503549537315132

У бібліотеці «Преображенська» інформаційний допис серія для відважних. Новинки від Українського інституту книги:

http://child-lib.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

Бібліотека ім. О. Донченка створила допис «НАТО. Заради миру та безпеки»:

http://lib-don.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

Бібліотека №15 у блозі – інформування про книгу «Астрономія. Планети Сонячної системи» розповість про кількість зірок та планет у Всесвіті:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html


6 квітня

У блозі ЦБС «Солом’янка бібліотечна» інформування «Діяльність Бібліотек Солом’янки щодо реалізації Міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства в м. Києві на 2020-2022 рр» в І кварталі 2021 року»:

http://olga-solom.blogspot.com/2021/04/2020-2022-2021.html

Центральна бібліотека Солом’янки у facebook – вікторина «Сторінками дитячих казок. Частина 2»:

https://view.genial.ly/606c2d68ef944e0d1ffe96be/learning-experience-didactic-unit-storinkami-kazok-2

На сторінці «Бібліограф Достоєвського» у facebook:

Корисна інформація:

  • «Кияни зможуть повернути евакуйоване авто по QR-коду й користуватися онлайн-мапами парковок»:

https://socportal.info/…/kievlyane-smogut-vozvrashchat…/

  • «Борги за комунальні послуги: яку відповідальність несуть споживачі»:

https://sud.ua/ru/news/ukraine/198128-borgi-za-komunalni-poslugi-yaku-vidpovidalnist-nesut-spozhivachi?fbclid=IwAR1owd9RazGJ0xbV7hbeQv-lS2TvZGGxGIBrGW5Eggfo5wAzbusL-qKypX0

  • «Кабмін установив механізм індексації аліментів»:

https://jurliga.ligazakon.net/…/202708_kabmn-ustanoviv…

  • «Перерахунок пенсій особам, що продовжують працювати»:

https://news24.ukrainianwall.com/68774-pensiji…

  • «Національна електронна бібліотека: як це працює і навіщо Україні»:

https://chytomo.com/natsionalna-elektronna-biblioteka…/

  • «Марія Войтко. Як соціальні мережі впливають на протести в Україні»:

https://www.pravda.com.ua/columns/2021/04/6/7289180/

  • «Під час локдауну театр ім. П. К. Саксаганського безкоштовно покаже вистави онлайн»:

https://www.krokus.tv/3380-cherez-karantin-teatr-m-p-k…

Сьогодні в пресі:

  • «Країна» «Світлана ДолескоОсновний заробіток має бути на чоловікові. Але жінка повинна працювати, навіть якщо зарплати вистачатиме тільки на проїзд” : [інтерв’ю з мистецтвознавицею] / зап. Світлана Корженко»:

https://gazeta.ua/…/_osnovnij-zarobitok-maye…/1024466

  • «Літературна Україна» «11 аудіокнижок сучасних українських письменників викладені у вільний доступ»:

https://litukraina.com.ua/…/sluhati-sercem-11…/

  • «Україна молода» «Тарас Здоровило. «Гра» у війну : Росіяни відправили на нашу територію дитячий літачок, начинений вибухівкою»:

https://umoloda.kyiv.ua

  • «День» «Інна Лиховид Вакцину всім до кінця року: РНБО затвердила національний план щеплення українців проти ковіду»:

https://day.kyiv.ua/…/den…/vakcynu-vsim-do-kincya-roku

  • «Голос України» «Наталя Яременко. Оновлений Цивільний кодекс створюватиме доволі широкий правовий спектр можливостей для українців: нині найкращі цивілісти України продовжують працювати над оновленням Цивільного кодексу і наближати його до європейських стандартів»:

http://www.golos.com.ua/article/344262

  • «Урядовий кур’єр» «Україна Кабінет Міністрів Про присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського : розпорядження від 17 березня 2021 р. № 212-р»:

https://ukurier.gov.ua/…/new…/pdf/2021-04-05/65_6933.pdf

Бібліотека ім. М. Реріха:

  • у facebook у день Благовіщення картина Вірменського художника Вардгеса Суренянця «Богоматір і Дитя», 1895 р.:

https://www.facebook.com/rerikh.library/photos/a.1419032071483462/3792595957460383

  • на youtube-каналі – музичний калейдоскоп «Наше Сонечко – Матуся»:

https://www.youtube.com/watch?v=qwBb8dc45Xc

  • у facebook всесвітньо відомий кондитер Девід Лебовіц представив свою книжку «Солодке життя в Парижі». Книжка подарує вам напрочуд цікавий погляд на місто вогнів, вишуканого вина, круасанів, сиру та шоколаду!:

https://www.facebook.com/rerikh.library/photos/a.875747289145279/3790620650991247/

Бібліотека ім. О. Новікова-Прибоя у facebook:

  • створила допис про митця з Володимир-Волинського – Анатолія Бойка, якого називають «волинським Фаберже». Його знають в усій Україні та у світі за неперевершені шедеври на шкаралупі яєць:

https://www.facebook.com/novikov.pryboi/photos/pcb.2895682820758209/2895682497424908/

  • притча «Багатством щастя не купиш» з розділу «Як навчитися радіти» із збірки – «Притчі. Мудрість поколінь»:

https://www.facebook.com/novikov.pryboi/videos/754989358496463

Бібліотека ім. М. Бажана у facebook:

  • створила інформування до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру:

https://www.facebook.com/photo?fbid=1533873206804243&set=gm.1188612844901941

  • інформування про 120-річчя від дня народження  Миколи Рокицького – видатного українського живописця, монументаліста:

https://www.facebook.com/100005447344503/videos/pcb.1188582828238276/1533841440140753  

У блозі бібліотеки ім. М. Лермонтова:

  • книга «Кримський інжир»: антологія це книжка творів учасників першого українсько-кримськотатарського літературного конкурсу:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

  • «Спадщина предків». На території України знаходиться близько 130 000 об’єктів культурної спадщини, які перебувають на державному обліку:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_62.html

У бібліотеці ім. О. Довженка:

  • інформаційний допис «Ми обираємо спорт. Ми обираємо здоров’я»:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

  • книга дня: «Холодний душ історії» Володимир Базилевський:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_68.html

У бібліотеці №11 – інформаційна сторінка про те, що 6 квітня в 1327 році відбулася перша зустріч Франческо Петрарки з Лаурою в авіньйонській церкві Святої Клари:

https://publ-library11.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

Бібліотека №11 в instagram психологічний роман Лорана Гунеля «Бог завжди подорожує інкогніто!»:

https://www.instagram.com/p/CNUXjNynyms/…

Бібліотека №13:

  • у facebook – відеомайстерклас для малечі з паперопластики «Букет весняних квітів»:

https://www.facebook.com/100023319883991/videos/896349687819019

  • у блозі – книга Миколи Мачківського «Древо триєдине»:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_54.html

  • у facebook – анімаційна оповідь «Вірні звірі» за мотивами казки братів Грімм:

https://www.facebook.com/100023319883991/videos/pcb.895900367863951/895899021197419

Бібліотека «Солом’янська»:

  • інформаційний допис «Шляхами спорту до миру»:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

  • інформування «Будь природі вірним другом»:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post_79.html

  • відеоролик «Цікаві факти про мультфільми!!!»:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post_28.html

  • у facebook – інформування: Київ щедро багатий на старовинні будинки та таємничі місцини. А ще наше місто благодатне для народження творчих людей:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/3793302504072412

Бібліотека ім. І. Світличного:

  • створила відеоінформування про свято Благовіщення:

http://kievchaplib.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

  • у facebook – інформування: 23 серпня 2013 Генеральна Асамблея ООН одноголосно прийняла рішення відзначати 6 квітня як Міжнародний день спорту. Пропонуємо вам ознайомитись з деякими Цікавими фактами зі світу спорту:

https://www.facebook.com/IvanSvitlichnii/photos/a.183987725536179/798310574103888/

Бібліотека ім. Є. Гуцала:

  • пропонує книги «Спорт це здоров’я»

http://libraryvershigory.blogspot.com/…/blog-post_6.html

  • книжковий онлайн-мікс «Цікавинки для дошкільнят» це книги, які є дитячими енциклопедіями, а тому цікаво і пізнавально розкажуть маленьким читачам про навколишній світ, дадуть відповіді на різноманітні питання, які їх хвилюють:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/1071493096678975

  • десять найцікавіших українських мультфільмів:

http://osvita.ua/news/lifelonglearn/82167/?fbclid=…

У блозі бібліотеки ім. В. Нестайка:

  • «Благовіщення. Всесвіт квітує, мила пташечка радість вістує…»:

http://lib-kudr.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html#comment-form

  • На youtube-каналі – «О спорт! Несеш ти радість, щастя й мир!» Інформаційний мікс до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку:

https://www.youtube.com/watch?v=RofYa7xU6XI

  • у facebook онлайн майстер-клас «Казкове малювання» дивовижні Тапіри.

Пізнавально-ігрове видання для дітей та батьків «Яблунька»:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/videos/2907769786102765

У бібліотеці «Преображенська» інформування про книгу Дженіфера Ґарді від Українського інституту книги – «Воно заразне. Інфекційний світ патогенів та мікробів»:

http://child-lib.blogspot.com/2021/04/blog-post_6.html

На сторінці бібліотеки № 15 у facebook:

  • гра «Знайди відмінності»:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/pcb.3569945763229614/3569945453229645/

  • у блозі книга Яни Сотник «Рака Така, або риба, яка співає» в якій описується складне життя рибки, яка народилась з ікринки, не підозрюючи про своє існування:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/normal-0-21-false-false-false-uk-x-none.html

  • у facebook – книга Софі Конселли «Мама – Фея і я»:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/3569679249922932/

  • інформування до Всесвітнього дня тенісу:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/pcb.3569560363268154/3569559709934886/

  • вікторина «Бережи свою землю»:

https://wordwall.net/uk/resource/13948218/…


 

7 квітня

У блозі ЦБС «Солом’янка бібліотечна» інформування «Заходи Бібліотек Солом’янки з реалізації Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року в І кварталі 2021 року»:

https://mail.ukr.net/desktop#readmsg/16179944132762379720/f0

У блозі ЦРБ ім. Ф. Достоєвського «ПРОчитання & бібліотеку» вікторина «Сторінками дитячих казок Частина 3»:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/3.html

На сторінці Центральної бібліотеки Солом’янки у facebook – таємні щоденники лікаря-ординатора Адама Кея у його книзі «Буде боляче»:

https://www.facebook.com/biblioteka.na.osvity/photos/a.859176877558257/2041999382609328/?type=3&theater

На сторінці «Бібліограф Достоєвського» у facebook:

Корисна інформація:

  • «Онлайн-клуб батьківства для київських чоловіків “Tatohub. Київ»:

https://shotam.info/dlia-cholovikiv-rozrobyly-onlayn…/

  • «У столиці зменшується народжуваність: статистика»:

https://vechirniy.kyiv.ua/news/51370/

  • «Культурний Київ у локдаун: які заходи проводитимуть онлайн»

https://podol.org.ua/kulturnij-kiyiv-u-lokdaun-yaki…/

  • «Столицю поділили на екотопи: спеціалісти пояснили, для чого це зроблено»:

https://vechirniy.kyiv.ua/news/51393/

Сьогодні в пресі:

  • «День» «Скоротити викиди на 65% : у Міндовкіллі починають обговорення національного внеску до Паризької кліматичної угоди»:

https://day.kyiv.ua/…/den-ukrayiny/skorotyty-vykydy-na-65

  • «Голос України» «Борис КУТОВИЙ Міжнародна стратегічна ініціатива «Допомога Схід»: головне досягнення врятовані людські життя: у рамках міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» 65-му військовому мобільному госпіталю у м. Часів Яр Донецької області передано сучасне медичне обладнання»:

http://www.golos.com.ua/article/344302

  • «Урядовий курєр» «Україна Кабінет Міністрів Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку: постанова від 24 березня 2021 р. № 305:

https://ukurier.gov.ua/…/new…/pdf/2021-04-06/66_6934.pdf

Бібліотека ім. О. Новікова-Прибоя:

  • у блозі – поезія Миколи Стасюка «Поезія – це музика душі»:

http://novgorodska.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

  • у facebook сьогодні, 7 квітня, святкує свій День народження український актор, драматург, телережисер, письменник – Валентин Тарасов:

https://www.facebook.com/novikov.pryboi/photos/pcb.2896300927363065/2896300514029773/

  • у facebook – Благовіщення Пресвятої Богородиці:

https://www.facebook.com/novikov.pryboi/photos/pcb.2896270657366092/2896270370699454/

Бібліотека ім. М. Бажана у facebook – інформує про те, що 7 квітня православний світ святкує Благовіщення:

https://www.facebook.com/photo?fbid=1533961006795463&set=gm.1188674264895799

Бібліотека ім. М. Лермонтова:

  • у рубриці «Цікаві пригоди і не тільки» роман для дітей від української письменниці Галини Малик «Мандри та подвиги лицаря Горчика»:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

  • інформування до Міжнародного дня ромів:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_88.html

У бібліотеці ім. О. Гончара:

  • презентація художньої виставки М. Частокола «Літаючі об’єкти»:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html

  • Заняття гуртка малювання «Малюємо абрикос»:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_64.html

  • відеогляд книжки О. Орлової «Чайна книжка. Історії про чай і не тільки»:

https://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

Бібліотека ім. О. Довженка:

  • до Міжнародного дня здоров’я створила інформаційний допис «Здоров’я – це коли кожен день найкращий»:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

  • провела онлайн-вікторину «10 кумедних запитань»:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/10.html

  • віртуальну гру «Відгадай загадку»:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_77.html

Бібліотека №11 у facebook – інформування Чингіз Абдуллаєвазербайджанський письменник у жанрі політичного детектива, народився 7 квітня в 1959 році в Баку:

https://www.facebook.com/biblioteka.kyiv11/videos/831943767745591

У блозі бібліотеки №13:

  • відеочитання книги Ервіна Мозера «Фантастичні історії на добраніч»:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_59.html

  • книга Олекси Палійчука «Нас кличуть зорі»:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

  • відеочитання казочки Анни Павленко «Оріґамі для мами»:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_84.html

  • книжка братів Капранових «Історія нашої церкви»:

https://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_65.html

  • у facebook сердечні вітання з великим святом доброї надії «Благовіщенням Пресвятої Богородиці!»:

https://www.facebook.com/solorgovua/photos/a.442630742414554/5762377597106482/

Бібліотека «Соломянська»:

  • інформування до Всесвітнього дня здоров’я «Міфи про наше здоров’я»:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post_07.html

  • завдання для читачів та шанувальників бібліотеки «Корисні звички як запорука довгого життя!»:

http://biblioformat.blogspot.com/2021/04/blog-post_499.html

Бібліотека ім. Є. Гуцала у facebook:

  • пропонує серію кумедник книжок «Зося з вулиці Котячої» Агнєшки Тишки про пригоди Зосі та її чудернацької родини:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/642590096572098

  • казочка О. Комової «Ворона та хмари»:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/1160857447667802

  • у блозі книги про здоров’я «Обираєш здоров’я обираєш життя». «Здоровя, як і життя особистий скарб. Як скористається ним людина залежить від її знань, вмінь, навичок і волі» М. Голуан

http://libraryvershigory.blogspot.com/…/blog-post_7.html

Бібліотека ім. В. Нестайка в instagram:

  • опублікувала цитату М. Прево «Випадкова зустріч з гарною книгою може назавжди змінити долю людини»:

https://www.instagram.com/p/CNXlUSnsPeN/…

  • інформування про цікаву історію в книзі Джеймса Бовена «Вуличний кіт на ім’я Боб»:

https://www.instagram.com/p/CNXg6o9sEVO/…

  • insta stories:

https://www.instagram.com/p/CNXZt-7Df3r/?igshid…

  • у facebook на Вас чекає відео з порадами, що допоможуть вам зберегти ваше здоров’я:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/videos/286834836269031

У бібліотеці «Преображенська» кросворд «Ми чистоту й порядок любимо»:

http://child-lib.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

Бібліотека ім. О. Донченка розмістила у блозі «Абетку здоров’я розумника Знайка»:

http://lib-don.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html

Бібліотека №15 у facebook:

  • «Курйози, що трапляються на шляху до школи» — книжка, в якій описується шлях до школи, про який ви дізнаєтесь, коли прочитаєте її:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/3570772513146939/

  • у блозі Омелян Пріцак, видатний вчений, філолог, сходознавець, історик…:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/07.html

  • до Дня здоров’я пропонує пограти в гру «Знайди відповідність»:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/3570557513168439/

  • цікава тема для підлітків:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/v-behaviorurldefaultvmlo.html


8 квітня

У блозі ЦРБ ім. Ф. Достоєвського «ПРОчитання & бібліотеку»:

  • вікторина «лайнер “Титанік”»:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/blog-post_63.html

  • «Історія українського мультфільму Частина 1»:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/1.html

  • «Історія дружби з бібліотекою» читач про бібліотеку:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

На сторінці Центральної бібліотеки Солом’янки у facebook:

https://www.facebook.com/biblioteka.na.osvity/photos/a.859176877558257/…

На сторінці «Бібліограф Достоєвського» у facebook:

Корисна інформація:

  • «Учені склали рейтинг найнебезпечніших тварин на планеті»:

https://lenta.ua/uchenye-sostavili-reyting-samyh…/

  • «Видавнича галузь України: дослідження книжкового ринку від Українського інституту книги та Британської ради»:

https://suspilne.media/120657-vidavnica-galuz-ukraini…/

  • «Київські театри почали проводити вистави онлайн. Афіша»:

https://www.rupor.info/…/rozklad-kiyivski-teatri…

  • «У Києві запустили анкетування щодо якості дистанційного навчання»:

https://kmr.gov.ua/…/u-kyyevi-zapustyly-anketuvannya…

  • «В Україні створили першу онлайн-галерею про митців Гуцульщини»:

https://glavcom.ua/…/v-ukrajini-stvorili-pershu-onlayn…

  • «Чубаров розповів про головні моменти Концепції розвитку кримськотатарської мови»:

https://www.unn.com.ua/…/1924166-chubarov-rozpoviv-pro…

  • «8 квітня в світі відзначається Міжнародний день ромів. Як живуть представники цієї спільноти в Україні»:

http://ukr.radio/news.html?newsID=95605

  • «В Україні запустили безплатні курси для вивчення української мови»:

https://informator.ua/…/v-ukraine-zapustili-besplatnye…/

  • «Як з УРСР депортували Свідків Єгови, «куркулів» та андерсівців — розсекречені документи онлайн»:

http://ukrpohliad.org/…/yak-z-ursr-deportuvaly-svidkiv…

  • «Як отримати щеплення від Covid-19 і записатися на залишки вакцини»:

https://ukrrain.com/yak_otrimati_shheplennya_vid_covid-19_i_zapisatisya_na_zalishki_vakcini.html?….

Сьогодні в пресі:

  • «День» «Україна направила у Гаагу повідомлення щодо Іловайської трагедії та оборони Донецького аеропорту»:

https://day.kyiv.ua/…/080421-ukrayina-napravyla-u-gaagu…

  • «Голос України» «Україна Верховна Рада Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2: закон від 31 березня 2021 р. № 1358-IX»:

http://www.golos.com.ua/article/344405

  • «Урядовий курєр» – «Оксана Малолєткова. Адаптивний карантин спрацьовує ефективно: прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що запроваджувати тотальний локдаун у всій країні немає потреби:

https://ukurier.gov.ua/…/adaptivnij-karantin…/

Бібліотека ім. М. Реріха у facebook – інформаційний допис про книгу Іванни Лючів «Танок любові»:

https://www.facebook.com/rerikh.library/photos/a.875747289145279/3798412000212112/

Бібліотека ім. М. Бажана у facebook:

  • провела вікторину ТОП цікавих фактів про циганську культуру та традиції:

https://docs.google.com/forms/d/1FMrc98q9ysM5ZYPXytQXDwoFuar8dtVyTVW18IUKYzc/…

  • на youtube-каналі мистецький клуб «Аrt-Fest» знайомить з ромським співаком, музикантом і композитором Петром Чорним. Адже 8 квітня Міжнародний день ромів – міжнародне свято ромського народу: 

https://www.youtube.com/watch?v=RSJMmRkx0NI

У Бібліотеці ім. М. Лермонтова – майсте-клас «Шалена ракета», присвячений Всесвітньому дню космонавтики:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

У блозі бібліотеки ім. О. Гончара:

  • ребуси до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

  • «Захист та права ромів». Імідж-година:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_41.html

  • презентація книги Анни Лачиної для підлітків «Останні канікули»:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_36.html

Бібліотека ім. О. Довженка:

  • підготувала 10 цікавих запитань про ромів:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/10_8.html

  • презентувала книгу: «Найкраща лілея з родинного саду Косачів» А. Диба, О. Шалагінова:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

Бібліотека №11:

  • у блозі До 200-річчя з дня народження – «Бодлер… – це король поетів, справжній Бог»:

https://publ-library11.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

  • в instagram – «Комедія у божевільні», роман української письменниці зі Львова, Бернакевич Лесі Євстахіївни:

https://www.instagram.com/p/CNZka-rHkal/

Бібліотека №13 у блозі:

  • створила допис про збірник поезії Анатолія Матвійчука «Скарби»:

http://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

  • майстер-клас «На крилах зорелету», приурочений Всесвітньому дню авіації і космонавтики:

http://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_20.html

  • у facebook з 19 квітня стартує базовий онлайн курс з інформаційної гігієни «Як захистити себе і ближніх від інфовірусів»:

https://www.facebook.com/biblioteka.na.osvity/photos/a.859176877558257/…

  • інформування – «Книжковий арсенал у твоїй бібліотеці» зустріч 30 квітня 2021 року:

https://www.facebook.com/ula.org.ua/photos/a.184639254956177/4215895525163843/

Бібліотека «Солом’янська» у facebook:

  • інформування про твори Чарльза Діккенса, які вважали ніколи не увійдуть до числа кращих письменників англійської літератури:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/3799690353433627

  • сьогодні виповнюється 50 років (1971), як у Лондоні відбувся перший Всесвітній конгрес циган, на якому було затверджено гімн і прапор народу ромів:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/204230577790520

Бібліотека ім. І. Світличного для маленьких патріотів, допитливих хлопчиків і дівчаток та їх батьків створила віртуальну виставку Великих Книжок із серії «Світ навколо нас»:

http://kievchaplib.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

Бібліотека ім. Є. Гуцала у facebook:

  • інформування 8 квітня Міжнародний день ромів. А чи знаєте ви, що знаменитий циганський національний костюм було придумано в ХІХ ст.,:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/1956051914564346

  • майстер-клас – виготовлення ворони з паперу, головної героїні казки О. Комової «Ворона та хмари»?

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/961995434541730

  • тиждень дитячої книжки у музеї літератури триває! Запрошуємо всіх маленьких книголюбів на зустріч у zoom-конференцію з Лесею Ворониною, письменницею, котра знає чимало цікавих таємниць:

https://www.facebook.com/events/1562119213991403/

У бібліотеці ім. В. Нестайка:

  • інформаційний допис про ромську національність її культуру, звичаї та традиції:

http://lib-kudr.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html#comment-form

  • у facebook – інформування про те, що твори Всеволода Нестайка захоплюють своїм пригодницьким сюжетом та до останньої сторінки тримають читача в захопленні:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/photos/a.127682625557906/274038867588947

Бібліотека ім. О. Донченка – інформування «Вільна душа кочового народу»:

http://lib-don.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

Бібліотека №15 у facebook:

  • у facebook – інформування про комп’ютерну мишу:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/pcb.3571778586379665/3571778519713005/

  • у блозі – роман «Айвенго». Історичний твір, що описує середньовічну Англію:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/normal-0-21-false-false-false-uk-x-none_59.html

  • інформування про появу перших живих організмів на землі:

https://babylib.blogspot.com/…/normal-0-21-false-false…

  • 2021 Міжнародний рік овочів та фруктів. Пропонуємо зробити бібліотечну кукурузку:

https://babylib.blogspot.com/2021/04/2021.html

  • книга від Українського інституту книги Кріса Рідделла «Оттолайн у морі»:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/3571641183060072/


9 квітня

У блозі ЦРБ ім. Ф. Достоєвського «Солом’янка – ПДГ» інформаційні дописи:

  • «Інформаційні технології в державному управлінні». Ініціативи Президента України № 3, 2021»:

http://pdg-solom.blogspot.com/2021/04/3-2021_9.html

  • «Україна у відгуках зарубіжної преси №6, 2021»:

http://pdg-solom.blogspot.com/2021/04/6-2021_9.html

У блозі ЦРБ ім. Ф. Достоєвського «ПРОчитання & бібліотеку»:

  • вікторина «Історія українського мультфільму Частина 2»:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/2_9.html

  • віртуальна виставка – «Як поводитись дитині, якщо…»:

http://library1-info.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html

Бібліотека ім. М. Бажана інформує, що 8 квітня 1874 р. народився Михайло  Коссак – український композитор, диригент, музикознавець, музичний педагог:

http://biblioteka-art.blogspot.com/2021/04/blog-post_81.html

Від бібліотеки ім. О. Гончара:

  • інформаційна довідка бібліографічного огляду фінської літератури «День Мікаеля Агріколи» (День фінської мови):

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html

  • «Прислів’я та приказки фінів» інтелектуальна гра:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_31.html

Бібліотека ім. О. Довженка:

  • в рубриці «Екранізація відомих книг» створила допис, яких акторів хотіли бачити в ролі своїх героїв письменники, і кого зрештою обрали режисери?:

https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html

  • інформування – 11 квітня за ініціативою ООН відзначається пам’ятна дата – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цю дату встановлено ​​в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, що відбулося 11 квітня 1945 року:
    https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_98.html

  • Зустріч з поезією, яка завжди неповторна, бушує океаном відчуттів, надає крила, якою можна насолоджуватися все життя і не набридне. В бібліотеках Солом’янки поезії вистачить на всіх. Пропонуємо прослухати чудовий вірш Софії Кримовської «Жінка»:

  • https://dovlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html  

Бібліотека №13:

  • до Всесвітнього дня авіації і космонавтики, Міжнародного дня польоту людини в космос, Дня працівників ракетно-космічної галузі України бібліотека №13 підготувала книжково-ілюстраційний огляд «Дороговказ чумацький шлях»:

http://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_56.html  

  • пропонуємо відвідати онлайн-урок англійської мови:

http://public-library-13.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html

  • у facebook провела відеомайстерклас з виготовлення мишки з хвостиком, мов шило:

https://www.facebook.com/100023319883991/videos/pcb.898162484304406/898161154304539

Бібліотека ім. Є. Гуцала:

  • на youtube-каналі розмістила відео-казку «Звідки взялися морські черепахи?» (Еліна Заржицька)

https://www.youtube.com/watch?v=kJN5mGqTMOY

У блозі бібліотеки ім. В. Нестайка:

  • інформування«Я і мої права». Усім, кому від 6 до 18 років, запрошуємо до участі у Всеукраїнському онлайн-конкурсі дитячого малюнка до 25-річчя Конституції України:

http://lib-kudr.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html#comment-form

 

  • 9 квітня – 200 років від дня народження Шарля П’єра Бодлера, французького поета, літературного критика, перекладача, класика французької та світової літератури (1821 – 1867):

http://lib-kudr.blogspot.com/2021/04/blog-post_10.html#comment-form

  • у facebook – цікава історія у книзі Лара Вільямсона про те, як хлопчик переплив океан у кріслі:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/posts/274760487516785

  • у facebook цікаве відео про добірку фактів, які дійсно перевернуть ваше уявлення про процес читання:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/videos/578727790191632

У бібліотеці «Преображенська» новинки від Українського інституту книги під рубрикою «Міжгалактична мандрівка»:

http://child-lib.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html

Бібліотека ім. О. Донченка створила інформаційний допис про те, що сьогодні свій день народження відзначає українська дитяча письменниця Тамара Коломієць:

http://lib-don.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html


10 квітня

Бібліотека ім. М. Бажана:

  • допис до Всесвітнього дня антикваріату:

http://biblioteka-art.blogspot.com/2021/04/blog-post_10.html

  • інформування про те, що 9 квітня 1933 року у Франції народився актор театру і кіно Жан-Поль Бельмондо:

http://biblioteka-art.blogspot.com/2021/04/blog-post_52.html 

  • інформування про нові надходження до бібліотеки!:

http://biblioteka-art.blogspot.com/2021/04/blog-post_86.html

Бібліотека №13 у facebook:

  • створила інформування про те, що Національна суспільна телерадіокомпанія України запустила сайт і радіо з цілодобовим транслюванням аудіоказок українською мовою:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3822777461171825&set=a.492592854190319

  • любі дітки, для вас наші відеочитання книжечки дитячої письменниці Євгенії Пірог «Сильвестр та друзі»:

https://www.facebook.com/100023319883991/videos/898543047599683

Бібліотека ім. В. Нестайка у facebook до міжнародного дня братів і сестер презентувала книжку Мирослава Лаюка «Заврик і його молодший брат»:

https://www.facebook.com/BibliotekaVNestaika/videos/2788210154823043


11 квітня

У блозі бібліотеки ім. М. Реріха – вікторина «Космос стихія, сила, життя, безкінечність…»:

http://rerixlib.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html

У блозі бібліотеки №11 – «Історія великих страждань…» до Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів:

https://publ-library11.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html

Бібліотека «Солом’янська» у facebook:

  • інформаційний допис про першу авторизовану графічну біографію Анни Франк Anneliese-Marie Frank єврейської дівчинки-підлітка, яка народилася у Веймарській республіці…

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/3808086382594024

  • допис-інформування про давнє козацьке прислів’я «Моя хата з краю – першим ворога зустрічаю»: з давніх козацьких часів люди, які обирали своє помешкання на кордоні поселення, завжди в разі необхідності були готовими першими стати на захист своєї родини, друзів, країни:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/3807873899281939

  • інформування про Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. Американські військові 11 квітня 1945 р. звільнили один із найжахливіших нацистських таборів – Бухенвальд. Довідавшись про наближення військ, в’язні різних національностей з 18 країн світу підняли повстання…:

https://www.facebook.com/BibliotekaSolomianska/videos/488733535813808

Бібліотека ім. І. Світличного:

  • в рубриці “недільні читання” розмістила відеоролик української народної казки «Бідний вовк»:

http://kievchaplib.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html

  • «Український космос» художника Олега Шупляка пропонує поринути у фантастичний світ, де можна побачити і картини-ілюзії з подвійним змістом, і картини-символи усе надзвичайно оригінальне та цікаве:

http://kievchaplib.blogspot.com/2021/04/blog-post_40.html

Бібліотека ім. Є Гуцала у facebook:

  • запропонувала своїм шанувальникам буктрейлер на книгу М. Бонда «Ведмежа на ім’я Падінгтон»:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/1099422037229140

  • майстер-клас на честь першого польоту людини у космос. Тема заняття виготовлення головного героя цього свята:

https://www.facebook.com/e.gutsalo.lib/videos/888401675056585

Бібліотека ім. В. Нестайка в instagram створила інформаційний допис – «Сьогодні день добрих справ»:

https://www.instagram.com/p/CNhO7W8HMIg/…

Бібліотека №15 у facebook:

  • книги в перекладі англійською «Милий песик». Насолоджуйтесь!:

https://craftingwithreny.com/

  • опановуємо англійську разом:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/…

  • інформування про банан – один з найпопулярніших і найкорисніших фруктів у світі:

https://www.facebook.com/library15fchildren/videos/753491362198770

  • «Шахова абетка» – це ілюстрований дитячий гід по грі в шахи:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/a.2163126643911540/3574435226114001/

  • інформування про найбільшу споруду у світі!:

https://www.facebook.com/library15fchildren/videos/219316586647584

  • топ книг для підлітків від бібліотеки:

https://www.facebook.com/library15fchildren/photos/pcb.3574247039466153/3574246492799541/

Бібліотека ім. О. Новікова-Прибоя:

  • створила допис про поетесу Тамару Корсунську «Поетеса. Щодня і щомиті, ще з дитинства»:

http://novgorodska.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html

  • інформування – «КОСМОНАВТ № 12- Георгій БЕРЕГОВИЙ»:

http://novgorodska.blogspot.com/2021/04/12.html

У блозі Бібліотеки ім. М. Лермонтова – інформування:

  • Знайомство із постаттю української письменниці Оксани Іваненко:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/115.html

  • «Це захопливе колекціонування»:

https://library-lermontova.blogspot.com/2021/04/blog-post_11.html

У бібліотеці ім. О. Гончара – вікторина «Люди і космос». Піраміда знань:

http://idiya1.blogspot.com/2021/04/blog-post_99.html

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *